RÀDIO HOSTAFRANCS

L’AV Hostafrancs i els representants de la comunitat gitana no avalen cap concentració contra el centre de les Monges

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/l-av-hostafrancs-i-els-representants-comunitat_md_28251861_wp_1.mp3″]

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs ha fet públic un comunicat en el qual aclareix que l’entitat veïnal i els representants de la comunitat gitana del barri no donen suport a cap concentració ni acció contra el centre provisional d’acollida del col·legi de les Monges fins a la reunió que aquestes entitats mantindran aquest dimecres 5 de setembre per analitzar la situació. Amb aquest aclariment l’Associació de Veïns surt al pas d’alguns missatges publicats a les xarxes socials referits a una eventual convocatòria de protesta.

Les entitats han sol·licitat formalment a les administracions (Generalitat i Ajuntament) una reunió en la qual es concreti una data per a la finalització de l’actual ús de l’antiga escola Sant Vicenç de Paül com a centre d’acollida de menors estrangers sense referents familiars. Segons denuncien veïns dels carrers de l’entorn, sovint alguns menors s’escapen del centre sense sortir acompanyats per monitors i es dediquen a fer robatoris o a increpar altres persones. En aquest sentit s’han produït alguns incidents verbals amb joves de la comunitat gitana del barri.

La tensió que han generat aquests incidents causa inquietud a les entitats d’Hostafrancs. Joan Valentí, portaveu de la comunitat gitana del barri ha expressat preocupació pel risc que es produeixi algun enfrontament greu. “No volem que arribi una situació en la qual algun pare amb un fill assetjat o atracat es prengui la justícia per la seva ma”, ha dit Valentí en declaracions a betevé.

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de qui depèn l’activitat que es fa ara mateix a l’antiga escola de les Monges, ha reconegut que el centre no és adequat per a la funció que està cobrint. Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han reforçat la vigilància a la zona però aquestes mesures no serien suficients, segons queixa reiterada dels veïns.

Redacció
Author: Redacció

4 comentaris

 • “Comunitat de veïns i Comunitat de Gitanos”. Que passa, que els gitanos som diferents? No som veīns també? Aixo de diferenciar no se com ho veieu vosaltres, pero personalment no ho veig gens bé, no es necessari, doncs tots som veïns. Demanaria una edició de la publicació, doncs em sembla de mal gust tenir de diferenciar, veïns gitanos i veïns pallos. Tots som veïns i persones iguals.

 • Hola Tony. El text de la notícia no diu “Comunitat de veïns” i “comunitat de gitanos”. Diu “Associació de Veïns d’Hostafrancs” (que és el nom oficial de l’entitat) i “representants de la comunitat gitana” per referir-se a les persones d’aquest col•lectiu que s’han reunit amb la resta d’entitats del barri en relació amb aquest tema. Naturalment que no s’ha volgut fer cap distinció entre veïns d’Hostafrancs.

 • No estic jens d’acord em com anfoqueu la notícia entre la comunitat de veïns i gitanos. Per que ens separeu sempre??
  No som veíns?? Ho que passa??
  NO PODEU DIR COMUNITAT DE VEÏNS I PROU??
  Nosaltres ja entendrem que estem dintre de la comunitat pero vosaltres ens trèieu apart!!!!!!
  Estic fins els ……
  Prou de tanta discriminació

 • Jo no sóc gitana, però em sembla molt malament com s’enfoca el article. TOTS som comunitat de veïns, sense diferències.