La ‘Superilla’ d’Hostafrancs no es projectarà fins l’any que ve

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/superilla-d-hostafrancs-no-es-projectara-fins-l-any_md_28773166_wp_1.mp3″]

El govern del Districte ja no preveu començar les obres de la ‘Superilla’ a finals d’aquest any com havia planificat inicialment, sinó que no serà fins al primer trimestre de l’any vinent quan espera tenir un projecte executiu. La licitació i l’adjudicació de les obres haurà de venir després, de manera que els treballs podrien retardar-se fins al nou mandat municipal, passades les eleccions del mes de maig. Això és el que es desprèn de la informació que ha aportat el Districte al debat en el ple extraordinari de dimecres 19 de setembre, celebrat a instàncies dels grups municipals del PdeCAT, ERC i PSC.

En la informació publicada en la pàgina web del Districte, la referència a la Superilla d’Hostafrancs diu el següent: “redactant el projecte, la previsió és obtenir un projecte executiu el primer trimestre de 2019”. Això, tècnicament, no és una reprogramació del projecte per motius pressupostaris, perquè la Superilla està encara en fase de negociació amb l’Associació de Veïns d’Hostafrancs.

Canvis de planificació per buscar el consens
En el ple extraordinari, la regidora del Districte, Laura Pérez, no va esmentar en cap moment la Superilla d’Hostafrancs però sí va fer una referència genèrica a “canvis de planificació per processos de participació fins arribar a consensos”

El cas és que la negociació per buscar el consens sobre la ‘Superilla’ coincideix amb el fet que els ingressos municipals no estan complint les previsions que havia fet el govern municipal a l’hora d’elaborar els pressupostos.

El que fa un any es preveia com un projecte que s’executaria abans d’acabar aquest any, ara es dilata en el temps. A finals del mes de maig l’Ajuntament es va mostrar disposat a treballar “el temps que calgui” per aconseguir el màxim consens possible. Així ho va expressar el conseller tècnic del Districte, Xavi Farré, després d’una sessió de treball entre tècnics municipals i representants de veïns i entitats en la qual es van poder acostar posicions. El dia 10 d’aquell mes, una assemblea convocada per l’Associació de Veïns al Casinet, i que va resultar multitudinària va servir per constatar una oposició generalitzada a la proposta inicial de l’Ajuntament.

Pel que fa a altres projectes d’inversió en marxa al barri d’Hostafrancs, la informació facilitada pel Districte és la següent:

Obertura del carrer Diputació. Està pendent d’instal·lar-hi enllumenat i arbres un cop s’acabin les obres de l’hotel. Segons informa el Districte, l’obertura d’aquest tram de carrer està prevista per final d’any.

Reurbanització dels carrers Leiva i Àliga. Segueixen les obres que es preveu acabar també a final de 2018.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close