RÀDIO HOSTAFRANCS

Programació especial de Festa Major a Ràdio Hostafrancs

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/programacio-especial-festa-major-2018-a-radio_md_28782781_wp_1.mp3″]

Amb motiu de la Festa Major 2018, Ràdio Hostafrancs ofereix una programació especial que inclou radioteatre, música en viu, un documental històric sobre la figura de Joan Pelegrí i la participació de diversos representants d’entitats i institucionals del barri i del Districte. El primer programa especial –divendres 28 de setembre a les 22 h- és l’estrena de la versió radiofònica de ‘Trampa mortal’, obra teatral d’intriga escrita per Ira Levin i interpretada per la companyia ‘No sabem on anem’, el grup de teatre del barri.

El Radioteatre d’Hostafrancs

‘Trampa mortal’ ha estat adaptada per a la ràdio per Ràdio Hostafrancs i s’ha enregistrat a la Fundació Cultural Hostafrancs. Es podrà escoltar també dissabte 29 de setembre (22.05 h), diumenge 30 de setembre (11.05h) i diumenge 7 d’octubre (19.05 h).

A més, els oients de Ràdio Hostafrancs podran recuperar una altra producció local de radioteatre feta pel grup hostafranquí: ‘L’enemic del poble’ d’Henrik Ibsen. Aquest programa, realitzat i emès per primera vegada l’any 2016, s’emetrà diumenge 30 de setembre (19.05 h) i dissabte 6 d’octubre (22.05 h).

El Pregó de Festa Major a la ràdio

Carme Parramon i Rossell, paradista del Mercat d’Hostafrancs ha estat la persona escollida enguany per l’Associació de Veïns per donar formalment l’entrada a les festes del barri. El seu pregó, dedicat a recordar la figura de l’escriptor i poeta hostafranquí Esteve Calzada i Alabedra, s’emetrà en diferit dissabte 29 de setembre (10.05 h) i dilluns 1 d’octubre (20.05 h). Esteve Calzada i Alabedra nasqué el 1909 al carrer Vilardell i va morir el 1963, quan només tenia 54 anys. Va escriure ‘La mort de l’escolà, llegenda, història i anècdota’ i el poema dramàtic ‘Albada’ que es va estrenar al Teatre Romea. Va col·laborar amb la revista ‘Sans’ a començament dels anys seixanta.

Homenatge a Joan Pelegrí

Un altre dels programes especials que estrena Ràdio Hostafrancs coincidint amb la Festa Major és ‘Memòria de Joan Pelegrí’, un documental radiofònic dedicat al metge, historiador i pedagog del qual es commemora enguany el vintè aniversari de la seva mort. Joan Pelegrí i Partagàs va dedicar la major part de la seva vida al barri d’Hostafrancs i als seus joves. Va impulsar el Centre Montserrat-Xavier i l’Escola Tècnica Professional d’Hostafrancs, embrió de l’actual escola Joan Pelegrí. El documental inclou una gravació d’àudio amb la veu del mateix Joan Pelegrí, enregistrada en els anys 80.

 

Per recordar la seva figura intervenen en el programa Mercè Velilla, directora general de la Fundació Cultural Hostafrancs; Lluïsa Erill, professora de l’escola Joan Pelegrí, i Manuel Rodríguez Poveda, educador social i antic alumne de l’escola i del Centre Montserrat-Xavier.

‘Memòria de Joan Pelegrí’ s’emetrà dissabte 29 de setembre (21.30 h), diumenge 30 de setembre (10.30 h), dimecres 3 d’octubre (20.05 h) i diumenge 7 d’octubre (13.05 h)

Concert de Jaume Arboledas

Una de les activitats del programa oficial de la Festa Major d’Hostafrancs 2018 és el concert acústic que oferirà el cantautor Jaume Arboledas dissabte 29 de setembre a partir de les 19.30 h al bar Barkiria (c. Leiva, 14). Aquesta actuació, organitzada per Ràdio Hostafrancs i per ‘La Música Amanseix les Feres s’emetrà en diferit dijous 4 d’octubre (20.05 h) i dissabte 6 d’octubre (20.05 h)

 

 

Missatges i desitjos de ‘Bona Festa Major’

Diversos representants institucionals i d’entitats del barri han volgut adreçar als oients de Ràdio Hostafrancs missatges de felicitació amb motiu de la Festa Major. Es podran escoltar al llarg de tota la programació.


 

GRAELLA DE PROGRAMACIÓ ESPECIAL DE FESTA MAJOR

Divendres 28 de setembre
22.05 h – El Radioteatre d’Hostafrancs. ‘Trampa Mortal’ (estrena)

Dissabte 29 de setembre
21.30 h – Memòria de Joan Pelegrí i Pertegàs (estrena)
22.05h – El Radioteatre d’Hostafrancs ‘Trampa Mortal’ (repetició)

Diumenge 30 de setembre
09.05 h – Pregó de festa major (repetició)
10.30 h – Memòria de Joan Pelegrí i Pertegàs (repetició)
11.05 h – El Ràdioteatre d’Hostafrancs ‘Trampa Mortal’ (repetició)
19.05 h – El Radioteatre d’Hostafrancs. L’enemic del poble’

Dilluns 1 d’octubre
20.05 h – Pregó de festa major (repetició)

Dimarts 2 d’octubre
20.05 h – Bona festa major

Dimecres 3 d’octubre
20.05 h – Memòria de Joan Pelegrí i Pertegàs (repetició)

Dijous 4 d’octubre
20.05 h – Concert de Jaume Arboledas (repetició)

Divendres 5 d’octubre
20.05 h – Bona festa major

Dissabte 6 d’octubre
20.05 h – Concert de Jaume Arboledas (repetició)
22.00 h – El Radioteatre d’Hostafrancs. L’enemic del poble’

Diumenge 7 d’octubre
13.05 h – Memòria de Joan Pelegrí
19.05 h – El Radioteatre d’Hostafrancs. ‘Trampa mortal’ (repetició)

radiohostafrancs

Afegeix un comentari

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed