El Districte i la majoria de grups volen que Sant Vicenç de Paül sigui escola pública Aproven una proposició en aquest sentit mentre el Consorci d’Educació explora la possible compra de l’edifici

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/districte-i-majoria-grups-volen_md_29120467_wp_1.mp3″]

El govern del Districte de Sants-Montjuïc i la majoria de grups municipals volen que l’antiga escola Sant Vicenç de Paül, torni a ser un equipament dedicat a l’educació, però aquest cop com a centre de titularitat pública. El ple del Consell de Districte celebrat dijous 4 d’octubre ha aprovat una proposició presentada pel grup del PP i que ha tingut els vots a favor de tota la resta, a excepció del grup demòcrata (PdeCAT) que s’ha abstingut. Ara el Consorci d’Educació, format per l’Ajuntament i la Generalitat, ha de negociar amb la fundació religiosa propietària del centre la possible compra de l’edifici ubicat entre els carrers Hostafrancs de Sió i Leiva i que va ser escola concertada fins al mes de juny d’aquest any.

En el debat de la proposició del PP al ple, el govern del Districte no va donar detalls sobre l’estat d’aquestes negociacions, encara que el conseller d’Educació, Joan Sanromà, va explicar que ja des del mes d’abril, abans que tanqués l’escola, el Districte i el Consorci d’Educació, van començar a tractar sobre la possible continuïtat educativa d’aquest equipament.

El grup demòcrata va argumentar la seva abstenció sobre el fet que es tracta d’un edifici de titularitat privada i abans cal determinar si l’administració el compra o no. El portaveu del PdeCAT, Sergi Sarri, també va apostar per fer un procés de participació perquè els veïns opinin sobre quin hauria de ser l’ús públic d’aquest equipament.

El que popularment es coneix al barri d’Hostafracns com a “col·legi de les Monges” ha estat notícia per haver estat habilitat temporalment com a centre d’emergència per l’acollida de menors estrangers no acompanyats. La Generalitat va haver de tancar el centre perquè s’havia vist desbordat i davant les nombroses queixes dels veïns relacionades amb robatoris o altres conflictes causats per alguns dels adolescents acollits.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*