Pren força la idea de recuperar Sant Vicenç de Paül com a escola pública

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/pren-forca-idea-recuperar-sant-vicenc_md_29306757_wp_1.mp3″]

El Consorci d’Educació de Barcelona, format per l’Ajuntament i la Generalitat manté converses amb la fundació religiosa propietària de l’antiga escola Sant Vicenç de Paül perquè l’equipament pugui tornar a obrir les portes com a centre educatiu públic. El govern del Districte veu bé aquesta possibilitat i també el conjunt de forces polítiques, que majoritàriament s’hi va mostrar favorable en el darrer ple de Sants-Montjuïc. Els representants veïnals aposten perquè, sigui quin sigui l’ús de Sant Vicenç de Paül, l’edifici es destini a serveis per a la ciutadania, en un barri on hi ha mancança de sòl destinat a equipament.

La recuperació de Sant Vicenç de Paül com a escola pública permetria donar solució, entre d’altres necessitats, a les deficients instal·lacions de l’escola municipal Miquel Bleach que, entre d’altres mancances, no disposa d’un espai tancat on els alumnes puguin sortir al pati. Un grup de pares d’aquesta escola ha recollit signatures per reclamar millores al centre.

L’Escola Sant Vicenç de Paül va tancar portes el juliol passat com a conseqüència del descens d’alumnes en els últims anys. L’últim curs va acollir 59 alumnes repartits en quatre aules. Durant el mes d’agost, l’equipament es va convertir en un centre d’acollida de menors. Aquesta decisió, però, va rebre moltes queixes veïnals i, finalment, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va tancar el centre al·legant que l’espai es va veure “desbordat”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close