Declaració institucional dels presidents de la Generalitat i del Parlament Quim Torra i Roger Torrent condemnen els escrits d'acusació de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat en el procés pel referèndum de l'1 d'octubre

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, han fet una compareixença conjunta aquest divendres a les dues del migdia, al Parlament, després de la reunió extraordinària del govern al Palau de la Generalitat per valorar l’escrit de qualificacions que ha fet públic la Fiscalia General de l’Estat.

Tant Torra com Torrent han considerat les peticions inacceptables. Tots dos han dit que la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat estan criminalitzant els dos milions de persones que van votar l’1-O

El president del Parlament ha remarcat que les penes sumen més de 200 anys de presó.

“Penes que sumen més de 200 anys de presó. 200 anys contra demòcrates, contra gent de pau. Amb qui es pot estar d’acord o en desacord, però que en cap cas han comès cap delicte. És inacceptable.”

També ha denunciat que en aquest procés no es persegueixen persones, sinó idees.

“En aquest procés no es persegueixen persones, es persegueixen idees, però aquells que ho fan no saben que les idees no es poden empresonar. No saben que no renunciarem mai a decidir democràticament el nostre futur. No saben que no claudicarem davant la repressió.”

Torrent veu en la petició de penes anhel de venjança:

“La Fiscalia de l’estat espanyol no actua amb un anhel de justícia, sinó de venjança.”

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*