El Funicular de Montjuïc, aturat sis mesos per revisió

 

Des del 5 de novembre i durant uns sis mesos, el Funicular de Montjuïc estarà fora de servei per sotmetre’s a una gran inspecció que no haurà de tornar a passar fins d’aquí a 15 anys. Aquesta aturada també s’aprofitarà per dur a terme la part més important de la rehabilitació integral de les dues estacions, Paral·el i Parc de Montjuïc. Durant aquests mesos, es podrà accedir en transport públic a la muntanya de Montjuïc amb una línia de bus especial des del Paral·lel o bé amb el 150, que hi puja des de la plaça d’Espanya.

Els funiculars com el de Montjuïc estan sotmesos a la normativa de transport per cable, que obliga a complir un pla de manteniment on s’inclouen les grans inspeccions. Aquestes comporten el desmuntatge complet de tots els elements de seguretat de la instal·lació, la substitució d’equips tecnològicament antiquats i l’actualització de la infraestructura de la instal·lació (murs, estacions, etc.).

Abans de tornar-lo a posar en servei, s’hi haurà de fer rodatge en buit, proves a plena càrrega i proves de marxa. Aquesta és la primera gran inspecció que s’hi fa des del 1992, en haver superat les 22.500 hores de servei. Per reduir-ne l’impacte, es va dividir en dues fases: una primera al 2015-2016 i aquesta segona. Segons el pla de manteniment del Funicular de Montjuïc, la propera gran inspecció tocarà d’aquí a 15 anys, quan s’hagin completat 15.000 hores més de servei.

Els autobusos per accedir a Montjuïc

Mentrestant, al Poble-sec, des de la parada de metro de Paral·lel (L2, L3) es pot agafar el bus especial que cobreix el recorregut del funicular amb el mateix horari (feiners de dilluns a divendres, de 7.30 a 20.00 h, dissabtes, diumenges i festius, de 9.00 a 20.00 h). Al bus especial, que puja per la carretera de Miramar i baixa per la Font del Gat i el carrer de Lleida, cal validar els títols integrats o mostrar al conductor el bitllet senzill de metro.

L’altra opció per pujar a Montjuïc, fins a l’estació superior del funicular o fins dalt de tot al castell, és agafar la línia 150 de bus. Aquest autobús, que arriba al Castell de Montjuïc a través de les avingudes de Ferrer i Guàrdia, de l’Estadi i de Miramar, enllaça a la plaça d’Espanya amb les línies L1 i L3 de metro.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off