Els robatoris i atracaments al carrer arribaran al Consell de Barri d’Hostafrancs

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/els-robatoris-i-atracaments-al-carrer-arribaran-al_md_30199787_wp_1.mp3″]

“Vam demanar que posessin els temes de seguretat ciutadana en l’ordre del dia del Consell de Barri i no van voler”. És el retret que fa l’Associació de Veïns d’Hostafrancs als responsables polítics del Districte abans del Consell de Barri que tindrà lloc dilluns 26 de novembre al vespre, al Casinet. L’entitat veïnal pensa fer ús del torn obert de paraula, per traslladar al govern de Sants-Montjuïc les crítiques de veïns i comerciants de carrers com Rector Triadó, Sant Nicolau i Béjar, davant la proliferació d’atracaments i robatoris amb intimidació (en algun cas fins i tot amb agressions) que està patint aquesta zona del barri.

Fa setmanes que s’ha aixecat l’alerta per l’increment de la delinqüència al voltat de l’estació de Sants i del parc de l’Espanya Industrial. La qüestió es va posar damunt la taula en la reunió del Consell de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat que va tenir lloc el dia 12 de novembre. Segons les queixes de veïns i comerciants els robatoris de maletes a turistes són freqüents, i també ho són escenes d’intimidació i els atracaments a vianants o a persones que regenten establiments. Segons el veïnat els fets d’aquest tipus s’han incrementat després de l’estiu passat.

El ressò d’aquesta situació ha depassat les fronteres del barri a partir de la publicació, aquest dimarts 20 de novembre, d’un reportatge al diari ‘La Vanguardia’. En la informació, el periodista Raúl Montilla recull testimonis de persones residents a Rector Triadó que asseguren que els robatoris i ensurts són una estampa habitual d’aquest carrer. Els veïns i comerciants que parlen en l’article del diari es queixen, a més a més, de la poca llum que hi ha a la zona, sobretot a Rector Triadó, quan es fa fosc.

Articles relacionats

1 comentari

  1. I què tal si parlem de la conversió del lateral de l’estació que dóna al parc en una discoteca latina a cel obert durant tot l’estiu passat? Cada dia trucant a la poli per poder descansar i dormir. Sort encara que ara podem tancar finestres i que amb el fred han escampat. I què curiós que sempre pleguin a les 22:30, com si algú els hagués dit fins quina hora se’ls tolera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close