L’Associació de Veïns d’Hostafrancs reclama més presència de Guàrdia Urbana, Mossos i educadors de carrer

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/l-associacio-veins-d-hostafrancs-reclama-mes-presencia-de_md_30304190_wp_1.mp3″]

Reclamar més presència policial tant de Mossos d’Esquadra com de Guàrdia Urbana ha passat a ser una de les prioritats de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs a la vista l’alarma generada entre els veïns d’alguns carrers del barri per l’augment dels robatoris i atracaments a la via pública. L’entitat veïnal portarà aquesta reclamació al Consell de Barri convocada per aquest dilluns a les 18.30 h al Casinet d’Hostafrancs, malgrat que la qüestió de la seguretat no va ser inclosa en l’ordre del dia de la reunió.

Les queixes dels veïns i comerciants de zones com el carrer Rector Triadó per episodis i ensurts viscuts darrerament ve a confirmar el que ja apuntava el darrer baròmetre municipal: la seguretat ha passat a ocupar el primer lloc de les preocupacions dels veïns de Sants-Montjuïc, per damunt fins i tot dels problemes relacionats amb el dret a l’habitatge.

Les estadístiques dels cossos de seguretat apunten un clar empitjorament de la situació, com ja es va constatar en l’última reunió – aquest mateix mes de novembre – del Consell de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, l’organ de participació sobre aquest àmbit. En aquesta reunió es va posar de manifest que en els darrers mesos s’ha produït un increment del nombre de delictes de gairebé el 20%.

Delinqüència i incivisme són ara mateix les qüestions que més preocupen l’Associació de Veïns, que demana que s’actuï en tots els fronts: el policial, l’educatiu i – tot i que això no depèn de l’Ajuntament – també apunten que caldrien canvis en l’àmbit judicial.

 

Diferències de ritme sobre la ‘Superilla’

En l’ordre del dia de la reunió del Consell de Barri el govern municipal sí que hi ha posat la Superilla. L’Ajuntament vol enllestir la definició del projecte encara que l’execució de les obres i els canvis de mobilitat que es puguin fer en el que queda de mandat siguin pocs. L’Associació de Veïns, en canvi, vol que l’Ajuntament concreti què es el que es vol fer en els propers mesos i defensa mantenir el debat obert sobre el conjunt de la Superilla amb l’equip de govern que surti de les eleccions municipals del mes de maig.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close