El Districte sosté que els furts a turistes són els delictes que pugen més i nega problemes de criminalitat a Rector Triadó

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/districte-soste-els-furts-a-turistes_md_30358804_wp_1.mp3″]

El govern del Districte de Sants-Montjuïc explica que l’augment d’un 19% dels delictes denunciats en l’últim any obeeix sobretot a l’increment dels furts sense violència i, especialment, aquells que pateixen els turistes. Així ho ha afirmat el Conseller Tècnic, Xavier Farré, durant la sessió del Consell de Barri d’Hostafrancs celebrada dilluns 26 de novembre al Casinet. Part de la sessió va estar centrada en les queixes per l’increment de la inseguretat i l’incivisme que va posar damunt la taula el secretari de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Jordi Clausell.

Segons Farré les dades policials que té l’Ajuntament no reflecteixen “una situació conflictiva de criminalitat al carrer Rector Triadó” com s’ha apuntat en els darrers dies. El Conseller Tècnic de Sants-Montjuïc es va mostrar molt crític respecte a l’article publicat pel diari ‘La Vanguardia’ on es recollien testimonis de persones afectades per robatoris i atracaments a aquest carrer i altres punts del barri propers a l’estació de Sants. Farré va afirmar que l’article té “molt poca veracitat” i que serveix per “incendiar” la situació. “Ja sabem com funciona la por i les percepcions que té cadascú sobre la seguretat. Articles com aquest obren debats que a vegades ens apropen a discursos de dreta o d’ultradreta”, va afirmar.

A l’hora d’analitzar les raons de l’augment de delictes en l’últim any, Xavier Farré, apunta factors com la situació política que es vivia en els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre de 2017 així com l’efecte dels atemptats del mes d’agost que “van alterar el funcionament habitual dels cossos de seguretat”. Aquesta anàlisi, segons va puntualitzar, la fan els mateixos cossos policials.

 

Per la seva banda Clausell va remarcar que les estadístiques parlen només dels casos que es denuncien. El representant veïnal admet que la responsabilitat no és únicament de l’Ajuntament sinó que també és de la Generalitat però va reclamar una actuació de totes les administracions perquè “es degrada cada cop més el barri”. L’Associació de Veïns d’Hostafrancs sí que posa el focus directament en les autoritats municipals pel que fa a l’incivisme. Clausell va citar “situacions conflictives” a la plaça Herenni, a la plaça Joan Corrades o al parc de l’Espanya Industrial. “Creiem que des del Districte no es fa prou”, va afirmar. Jordi Clausell va demanar més vigilància de Mossos d’Esquadra, de Guàrdia Urbana i més actuació per part d’educadors de carrer.

Els problemes relacionats amb la inseguretat o l’incivisme, plantejats per alguns dels assistents en el torn obert de paraula, van ocupar pràcticament la meitat del temps d’una llarga sessió del Consell de Barri que es va allargar durant més de dues hores i mitja. Diversos veïns van expressar la seva queixa per les molèsties que ocasiona el so amplificat que utilitza l’Església Evangèlica de Filadelfia ubicada a la plaça Herenni. El Districte va confirmar que ha obert un expedient informatiu a l’entitat per aquesta situació.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close