Incidents a Plaça Espanya en una protesta per la mort de la gossa abatuda per un guàrdia urbà

Vídeo: Thomas Sankara @tsankaram 

Efectius antiavalots dels Mossos d’Esquadra han carregat aquest dissabte a la nit contra manifestants que es concentraven a plaça Espanya per protestar contra la mort de la gossa Sota, abatuda per un agent de laa Guàrdia Urbana dimarts passat. Prèviament, més de 3.500 persones s’havien concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar gestos a l’alcaldessa, Ada Colau. En finalitzar la concentració, alguns grups s’han desplaçat fins a la Plaça Espanya, on han tingut lloc els incidents en tallar el trànsit.

La mort d’una gossa que aquest dimarts va ser abatuda per un tret d’un agent de la Guàrdia Urbana ha indignat les entitats animalistes. Els fets van passar a les 12 h, a la plaça d’Espanya amb la Gran Via de les Corts Catalanes. Segons ha informat el cos municipal, l’agent—de la comissaria de Sants— va aturar un individu per una qüestió no relacionada amb l’animal. Segons la versió policial, va ser llavors quan el gos —un encreuament de races i d’aspecte robust, però no declarat oficialment potencialment perillós— va mossegar el policia al braç. La Guàrdia Urbana assegura que l’agent no va poder desfer-se de l’animal, i davant l’amenaça que l’ataqués al coll, el va abatre amb l’arma reglamentària. El cos municipal també ha afirmat que l’agent va haver de rebre assistència mèdica i que està de baixa.

Aquesta no és la versió de les entitats animalistes. El partit en defensa dels drets dels animals PACMA ha habilitat un telèfon perquè qualsevol testimoni dels fets pugui enviar-hi fotografies, vídeos o explicar la seva versió. Segons molts comentaris publicats a les xarxes socials la gossa no va mossegar l’agent de la Guàrdia Urbana.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close