Montjuïc es prepara per a la nit de Cap d’Any

La nit de dilluns, 31 de desembre, milers de persones donaran la benvinguda a l’any 2019 a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, amb un espectacle multimèdia de llum, aigua, foc i música original de la companyia Groupe F. Pel muntatge de tota la infraestructura necessària i els assajos previs, s’han hagut de tallar alguns accessos a partir del 27 de desembre. Es preveu, com cada nit de Cap d’Any, una gran afluència de públic, el que complicarà durant hores el trànsit rodat pel carrer de Tarragona i per la plaça Espanya.

La companyia francesa Groupe F, una de les més destacades del panorama internacional en la creació d’espectacles per a l’espai públic, serà l’encarregada de dissenyar el nostre particular ritus de pas d’un any a l’altre. El grup s’ha inspirat en la tradició dels dotze grans de raïm i ha fet d’aquest nombre la clau del seu espectacle multimèdia, que serà un magnífic esclat de llum i color.

En el marc de la foscor de la nit, Group F crea coreografies d’expressió netament contemporània en què els artistes són la llum i els focs d’artifici, l’aigua i els elements aeris. El resultat és alhora magnífic i delicat, profundament emocionant i expressiu i una celebració col·lectiva.

Des de les 9 h de dijous, 27 de desembre, fins a la matinada de l’1 de gener, el pas de vianants entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el MNAC només podrà realitzar-se per les escales i la passarel·la de la banda Besòs. Tots els trams d’escala de la banda Llobregat romandran tancats. Transversalment, només hi haurà un pas rere la Font Màgica.

Això implica que:

• Queden anul·lats els passis de la Font Màgica durant tots aquests dies, inclòs l’1 de gener.
• Les escales mecàniques de la banda Besòs seran de pujada.
• Durant tots aquests dies, la guingueta del pg. Forestier quedarà aïllada del públic.

Els talls complets de tota la zona, que afectaran també al trànsit rodat, es faran pels assajos i l’espectacle. Seran els dies 30 de desembre, de les 18 h a les 21 h, i el 31 de desembre, de les 16 h a la matinada del dia 1.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close