RÀDIO HOSTAFRANCS

Les bicicletes ja no poden anar per les voreres

Les bicicletes ja no poden circular per la immensa majoria de voreres de Barcelona. Des del dia 1 de gener està en vigor la mesura, que ja estava inclosa en les ordenances, però que es trobava en moratòria mentre l’Ajuntament ampliava la xarxa de carrils bici de la ciutat.

El consistori considera que els quilòmetres de carrils bici, més de 200, ja són suficients i, per això, ha considerat que ja és hora de fer que les voreres siguin només per als vianants. Queda prohibit circular en bicicleta per totes aquelles voreres de menys de cinc metres. A la pràctica, són gairebé totes. En el cas de les que facin més de cinc metres sí que poden circular-hi sempre que al mateix carrer no hi hagi un carril bici.

Amb l’entrada en vigor de la prohibició aquest mes de gener es comença a sancionar els infractors. De moment, en els primers dies de l’any, la Guàrdia Urbana només adverteix els infractors i l’Ajuntament farà una campanya informativa sobre la nova mesura. A finals de gener ja es multaran, amb sancions de com a mínim 100 euros, aquells ciclistes que vagin per la vorera.

Afegeix un comentari