L’Ajuntament vincula la solució del carrer Tarragona amb la reforma de la plaça Espanya L’Associació de Veïns voldria una solució més ràpida per la sinistralitat que ocasiona el carril bus en doble sentit

La reordenació del trànsit al carrer Tarragona, amb una nova distribució que eviti l’alta sinistralitat que ocasiona el carril bus en doble sentit, ha d’anar vinculada a una reforma de la plaça d’Espanya. Així ho apunten fonts de l’Ajuntament que situen aquest projecte en el nou mandat municipal que sorgirà després de les eleccions municipals del mes de maig.

La idea de reformular la plaça Espanya, on conflueixen el mateix carrer Tarragona, la Gran Via, el Paral·lel, el carrer de la Creu Coberta i Montjuïc, ja la va llançar la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, en la primera meitat del mandat municipal que ara s’acaba. Tanmateix, no hi ha hagut fins ara cap concreció ni s’ha obert cap procés d’informació ni destinat a la participació de les entitats de veïns o de comerciants de les vies afectades.

Ara se’n torna a parlar perquè l’Ajuntament ha admès que cal revisar el trànsit al carrer Tarragona a partir de les queixes dels veïns per l’augment d’accidents de vianants relacionats amb el carril de doble sentit. El debat s’ha obert en mig del procés de definició de la Superilla, un projecte pensat per pacificar el trànsit interior del barri d’Hostafrancs. Els responsables municipals consideren, però, que les solucions per al carrer Tarragona s’han de buscar tenint en compte que és una via de ciutat.

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs valora positivament que s’accepti que cal canviar la mobilitat del carrer Tarragona però es queixen del retard. El secretari de l’entitat veïnal, Jordi Clausell, recorda que és una reivindicació que es va llançar ja a l’inici del mandat i relaciona els anuncis d’ara amb la proximitat de les eleccions municipals. L’Associació de Veïns defensa que els canvis de carrils de trànsit i la reformulació del carril bici del carrer Tarragona s’incloguin en el projecte de la ‘Superilla’ d’Hostafrancs.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*