El ‘Bicing’ es renova gradualment a partir d’aquest mes de gener

RÀDIO HOSTAFRANCS
El ‘Bicing’ es renova gradualment a partir d’aquest mes de gener
/

A partir d’aquest mes de gener el Bicing es renova gradualment per anar evolucionant cap a un servei que funcionarà ininterrompudament les 24 hores del dia, que tindrà més cobertura, mes estacions mixtes, més bicicletes elèctriques i un nou disseny. La primera fase d’implantació del nou Bicing, de gener a abril, inclou l’activació del servei de 24 hores i la substitució de les 424 estacions en superfície actuals per les del nou sistema, amb un ritme de vuit canvis cada dia.

Durant aquest període de transició els usuaris podran accedir als dos sistemes, que funcionaran de manera independent, i hauran d’utilitzar una estació d’origen i de destí del mateix sistema. A més, les estacions de bicicletes elèctriques ubicades al subsòl continuaran disponibles.

A partir del 12 de gener, una vintena d’informadors a peu de carrer explicaran als usuaris les novetats del servei. Tota la informació actualitzada es podrà consultar també a les estacions, a la aplicació renovada per a mòbils i al web Bicing.cat.

A partir del mes d’abril se substituirà el parc de bicicletes elèctriques, que s’ampliarà de 300 a 1.000 unitats, s’habilitaran 95 noves estacions a barris sense servei i zones amb molta demanda i es posarà en funcionament la reserva anticipada de 5 minuts. Segons l’Ajuntament, aquestes millores en el sistema municipal de bicicletes serviran perquè se n’incrementi l’ús un 10% en una dècada, fins a 16 milions de desplaçaments anuals.

L’impuls al nou Bicing s’afegeix al desplegament de la xarxa ciclista, que s’ha ampliat un 72% en quatre anys. La infraestructura ja té 204 quilòmetres de carrils bici.

Actualment les estacions de Bicing al barri d’Hostafrancs o molt properes són:

  • Diputació / Tarragona
  • Tarragona, 141
  • Tarragona, 159 – 173
  • Consell de Cent, 6
  • Vilardell, 18
  • Gran Via de les Corts Catalanes, 361
  • Gran Via de les Corts Catalanes, 273
  • Gavà, 1
  • Gavà, 81

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open