‘Superilla’ de mínims abans d’acabar el mandat L’Ajuntament, decidit a fer el canvi de sentit de Sant Nicolau i el carril bici de Consell de Cent, que no topen amb el rebuig veïnal

El Districte i l’Àrea d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona estan determinats a fer realitat, abans d’acabar el mandat, algunes de les actuacions de l’anomenat projecte de la ‘Superilla’ d’Hostafrancs. L’Ajuntament vol limitar-se a executar aquelles mesures i obres que hagin aconseguit un grau de consens suficient amb les entitats del barri. En conseqüència, preveu fer el canvi de sentit del carrer Sant Nicolau i l’adaptació del carrer Consell de Cent per habilitar un carril bici i una línia d’aparcament de motocicletes. Aquestes són les intencions anunciades per responsables municipals a les entitats representades en l’anomenat “grup impulsor”.

Carrer Sant Nicolau, la clau de la pacificació

La modificació del sentit de la circulació al carrer Sant Nicolau és considerada pels tècnics municipals com la peça clau del projecte de ‘Superilla’ d’Hostafrancs. Aquest carrer actualment funciona com la continuïtat del carrer Aragó i recull cada dia milers de vehicles que s’endinsen per l’interior d’Hostafrancs amb l’única finalitat de fer drecera per accedir a la sortida sud de la ciutat per Gran Via – plaça Cerdà. Durant més d’un any de debats, reunions de treball, consells de barri i assemblees, aquesta actuació concreta del carrer Sant Nicolau, ha estat acceptada majoritàriament, encara que alguns dels veïns que han participat en el procés mantenen reserves perquè creuen que augmentarà la pressió sobre el carrer de Tarragona i la plaça d’Espanya.

 

Carril bici i aparcament de motos a Consell de Cent

Pel que fa al carrer Consell de Cent, és una de les actuacions a les quals no vol renunciar l’Ajuntament perquè preveu que aquesta via incorpori un nou tram de carril bici de doble sentit que connecti amb la xarxa pedalable ja existent als carrers Tarragona i Diputació, per un costat i amb el carril bici del carrer Moianès, per un altre.. En els propers mesos, l’Ajuntament vol fer realitat a tram hostafranquí del carrer Consell de Cent, un carril bici de doble sentit a la banda mar, seguit d’una línia d’aparcament de motos. Aquests espais es guanyaran de l’actual calçada, de manera que el carrer passarà a tenir un únic carril de circulació, entre Tarragona i Creu Coberta. A la banda muntanya quedarà un carril de serveis i de càrrega i descàrrega. L’actuació significarà la pèrdua de 37 places d’aparcament de cotxes en superfície.

La proposta de mínims que està disposat a tirar endavant l’Ajuntament ara inclou una vorera passant al carrer de Tarragona amb Príncep Jordi, amb la intenció de donar prioritat als vianants i afavorir l’entrada del cotxes del veïns del barri.

 

El sentit de Rector Triadó i Béjar no canvia

De totes les mesures proposades al llarg del procés de participació sobre la ‘Superilla’ d’Hostafrancs, la que ha generat més controvèrsia ha estat la del canvi de sentit dels carrers Rector Triadó i Béjar. Finalment, aquesta opció ha quedat aparcada i no forma part de les intencions de l’Àrea de Mobilitat a curt termini. Sí que es prohibirà entrar a Rector Triadó fent el gir a l’esquerra des del carrer Creu Coberta. Segons les previsions municipals aquesta mesura també ha de servir per minvar la pressió del trànsit de cotxes a l’interior del barri.

D’acord amb la informació que ha rebut l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, la quantitat de diners que preveu gastar l’Ajuntament en aquestes actuacions mínimes abans d’acabar el mandat és aproximadament de 200.000 euros.

 

L’AV Hostafrancs convocarà una nova assemblea

L’Associació de Veins d’Hostafrancs podria donar suport a aquestes invervencions “de mínims” de la ‘Superilla’, però vol completar el seu propi procés de participació sobre el projecte de la mateixa manera que ho va fer l’any passat. Això vol dir que condiciona la seva resposta al que decideixi una assemblea de veïns que convocarà per a les pròximes setmanes. Prèviament, el dia 23 de gener, l’entitat veïnal abordarà la qüestió en una reunió de treball específica sobre la ‘Superilla’.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*