Sant Vicenç de Paül es reconverteix com a institut escola públic

L’antiga escola Sant Vicenç de Paül del carrer Leiva funcionarà com a institut escola públic el proper curs, a partir del setembre. Tindrà dues línies de P3, amb 50 alumnes, i dues de primer d’ESO, amb 50 alumnes més. Hostafrancs guanya, d’aquesta manera, un equipament educatiu que permetrà ampliar les places públiques d’infantil i secundària en el barri. Aquesta és la primera reconversió que es fa a la ciutat de Barcelona en dècades d’un centre que era concertat i que passa a ser públic. El Consorci d’Educació, format per la Generalitat i l’Ajuntament, ha signat un contracte de lloguer de nou anys amb l’orde religiós de les Filles de la Caritat, propietàries de l’immoble.

El nou institut escola serà fruit de la transformació de l’Escola Miquel Bleach i l’Institut Joan Coromines, tots dos a Hostafrancs. El curs que ve no s’obrirà matrícula de P3 a Miquel Bleach ni a primer d’ESO a l’institut, uns equipaments que aniran perdent alumnes a mesura que els cursos avancin. En el cas de P3, es guanyaran 25 places al setembre, ja que una de les línies procedirà de Miquel Bleach i la segona serà de nova creació.

L’institut escola anirà acollint progressivament alumnes d’infantil i secundària fins que el curs 2022-2023 tot l’institut escola es traslladarà a l’actual Institut Joan Coromines. Llavors es decidirà el futur de les instal·lacions de Sant Vicenç de Paül, que podria convertir-se en un centre de batxillerat i de formació professional.

 

S’acaba la incertesa sobre l’ús de Sant Vicenç de Paül.

Aquesta escola va tancar portes el curs passat pel descens de l’alumnat, i temporalment es va convertir en un centre d’acollida de menors estrangers no acompanyats.

L’opció d’integrar aquest edifici a la xarxa pública d’educació ja l’havien posada sobre la taula l’Ajuntament i la conselleria d’Educació vist l’augment de la demanda d’escoles públiques i la falta de solars a la ciutat on construir centres educatius.

La reconversió dels centres concertat amb menys demanda en escoles i instituts públics és una reivindicació recorrent de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC).

 

Centre públic sense símbols religiosos

El fet que Sant Vicenç de Paül passi ara a ser un institut escola públic a partir del setembre fa que s’hagin d’eliminar els símbols religiosos que hi ha a l’interior del centre.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close