RAMON CODONY
ˮFer ‘1984’ de George Orwell era inevitable en el moment actualʺ
Entrevista al director de ‘No sabem on anem’, el grup teatral del barri que presenta l’obra els dies 23 i 24 de febrer

ˮVivim en el món que vivim i quan vam pensar en muntar la versió teatral de ‘1984’ de George Orwell vam veure que era inevitable amb els esdeveniments actualsʺ. Ho diu Ramon Codony, responsable del grup teatral d’Hostafrancs ‘No sabem on anem’ i director del muntatge escènic que es podrà veure a la sala d’actes de la Fundació Cultural Hostafrancs els dies 23 i 24 de febrer.

Ramon Codony ha escollit l’adaptació teatral de Michael Gane Sullivan que va ser dirigida per Tim Robbins i que es va poder veure al Teatre Poliorama l’any 1984. El director de la companyia de teatre amateur d’Hostafrancs va poder veure aquell espectacle i admet que, des d’aquell moment, tenia al cap muntar algun dia aquesta obra.

1984’ retrata una societat dominada per un sistema autoritari. Una dictadura controlada pel ‘Gran Germà’ on la gent, més que ciutadans són súbdits submisos i on qualsevol intent de rebel·lar-se contra l’autoritarisme es veu abocat al càstig i a l’aïllament social.

El muntatge de ‘1984’ a càrrec del grup ‘No sabem on anem’ està interpretat per Sergi Domènech, John Fisher, Álvaro Rico, Carme Motis, Joan Alé i Montserrat Rivera.

L’obra es representarà a la Fundació Cultural Hostafrancs (c. Torre d’en Damians, 6) en dues funcions: dissabte 23 de febrer (22 h) i diumenge 24 de febrer (18 h). El preu de l’entrada és 5 euros.

 

‘1984’ tambe tindrà versió adaptada a radioteatre

Algunes setmanes després les dues representacions teatrals, el grup teatral ‘No sabem on anem’ enregistrarà una versió sonora de ‘1984’ per a Ràdio Hostafrancs. Serà la quarta producció de la companyia hostafranquina adaptada a radioteatre. ‘1984’ es podrà escoltar a l’emissora i a través del web radiohostafrancs.cat quan arribi la tardor d’enguany.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*