El PDeCAT vol que la Casa del Mig torni a ser espai per a joves per ˮreparar una ferida històricaʺ

RÀDIO HOSTAFRANCS
El PDeCAT vol que la Casa del Mig torni a ser espai per a joves per ˮreparar una ferida històricaʺ
/

L’anunci recent de la creació d’un institut-escola entre l’escola Miquel Bleach i l’Institut Joan Coromines a l’edifici de l’antic centre educatiu Sant Vicenç de Paül, comporta la previsió que, a partir de l’any 2023, quedi alliberat l’espai adossat a la seu del Districte, per la banda de la plaça Joan Pelegrí. Des del PdeCAT, el conseller de Districte Sergi Sarri, ha obert el debat sobre l’ús que tindrà en el futur l’edifici actual de l’escola Miquel Bleach. El representant del grup municipal demòcrata hi veu una oportunitat de ˮreparar una ferida històricaʺ portant els serveis tècnics del districte a l’espai que deixarà l’actual escola infantil i permetent que la Casa del Mig pugui recuperar l’ús destinat als joves i les entitats juvenils, ús que es va perdre fa 20 anys.

El 1999, amb govern municipal format per PSC-ICV i ERC, l’Ajuntament va decidir traslladar a la Casa del Mig els serveis tècnics del Districte de Sants Montjuïc i una vintena d’entitats juvenils es van quedar sense espai. Segons el conseller del PDeCAT, aquell fet ˮva donar arguments i legitimitat social a les okupacions de la HAMSA i de Can Vies, que ja s’havien produït.

Sarri proposa que l’edifici annex al Districte aculli una nova Oficina d’Atenció al Ciutadà, uns serveis tècnics integrats. També planteja que es refaci la façana que dona a la plaça Joan Pelegrí, de manera que es pugui disposar d’una ˮplaça de la Vilaʺ amb un balcó municipal des del qual es puguin fer actes o pregons.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off