Hostafrancs guanya posicions en renda familiar disponible El barri ocupa el lloc número 27 de tota la ciutat pel que fa a l’economia domèstica dels seus habitants i s’acosta al tram de renda mitjana-alta

Hostafrancs ocupa el lloc número 27 entre els 73 barris de Barcelona pel que fa a la renda familiar disponible. Així ho indica l’últim informe sobre la distribució territorial de la renda a la ciutat corresponent a l’any 2017, elaborat per l’Ajuntament de Barcelona. El barri d’Hostafrancs, com la majoria de la ciutat, està en un dels trams de renda mitjana. Si l’índex mitjà de renda a la ciutat és 100, a Hostafrancs la renda disponible de les famílies és de 99. És per tant, un dels barris de la ciutat que està més a prop de pujar un tram en la renda i passar del grup de renda mitjana-baixa al de mitjana alta. En la mateixa situació estan el Poblenou, Sant Pere Santa Caterina i la Ribera i el veí barri de Sants.

En els darrers anys Hostafrancs ha anat guanyant posicions en el rànquing de barris per renda. L’any 2014 ocupava el lloc numero 43, amb un índex de renda de 76,8 sobre 100. El 2015, la renda era de 82,2 i la posició era la número 39. El 2016 Hostafrancs va pujar al lloc 36 i l’índex de renda es va situar en 84,6.

L’índex de renda familiar disponible per càpita s’elabora a partir de diversos indicadors i un d’ells és l’evolució dels salaris. Després dels més que moderats augments dels darrers anys, els salaris mitjans dels residents de Barcelona van registrar el 2017 un repunt a l’alça del 3,7% en termes nominals. La devaluació salarial en termes reals que van patir els assalariats de Barcelona des de 2010 es va frenar el 2014, quan l’activitat econòmica va començar a remuntar. Des de llavors, els salaris mitjans han evolucionat a l’alça de forma molt continguda en el bienni 2015-2016 i més intensa en 2017.

La conclusió general de l’informe és que la classe mitjana es recupera a Barcelona. Més de la meitat dels barcelonins (52,9%) s’engloba en aquest grup que creix cada any des de 2015. En el moment més àlgid de la crisi, el 2011, la classe mitjana representava només el 41,8% de la població.

Tot i això, la recuperació de la classe mitjana queda encara lluny de les xifres d’abans de la crisi, el 2007, quan ho eren el 58,5 % dels barcelonins.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*