LAURA PÉREZ
ˮEls indicadors diuen qui està comprant pisos al barri i amaguen una realitat de gentrificacióʺ

Foto: Ràdio Hostafrancs

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, adverteix que alguns indicadors com la millora de la renda disponible s’han d’analitzar bé perquè poden amagar realitats negatives. ˮNo ens podem relaxar. Sabem que hi ha gent patint al barri d’Hostafrancs, com a tota la ciutat. Tenim famílies en situació de desnonament; aquest és un barri que té molta pressió en aquest sentit. Els indicadors també ens estan parlant de qui està comprant pisos al barri i, per tant, estan amagant una realitat de gentrificacióʺ, afirma Pérez. En una àmplia entrevista a Ràdio Hostafrancs, la regidora repassa qüestions obertes del barri com el projecte de la ‘Superilla’, que el Districte tirarà endavant parcialment en els propers mesos, després d’un procés de participació que s’ha allargat molt més del que preveia el govern municipal.

Laura Pérez assegura que el Districte ˮha respectat els temps del veïnat però no ens podem quedar esperant eternament pel que fa a mesures que ja tenen el consensʺ. Es refereix, especialment, al canvi de sentit del carrer Sant Nicolau, que representarà evitar l’entrada de 6.000 cotxes cada dia que ara entren al barri pel carrer Aragó amb l’única finalitat de fer servir Hostafrancs com a drecera per arribar a la sortida sud de la ciutat per la Gran Via. El canvi de Sant Nicolau, la instal·lació d’una vorera passant al carrer Tarragona amb carrer Príncep Jordi i la nova secció del carrer Consell de Cent, amb carril bici i línia d’aparcament per a motos, són les actuacions que l’Ajuntament posarà en marxa abans de les eleccions municipals de maig. ˮNo volíem acabar el mandat deixant penjades aquelles mesures que són de consensʺ, afirma la regidora. Laura Pérez afirma que l’Ajuntament ˮha escoltatʺ les entitats i s’ha trobat amb dos ritmes diferents: l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, ˮque demanava molt mésʺ, i altres sectors veïnals “que demanaven: encara noʺ.

Preguntada pel trànsit del carrer Tarragona i el risc d’accidents que representa el doble sentit del carril bus, la regidora creu que les actuacions en aquesta via s’han de plantejar des de l’òptica general de ciutat perquè pot afectar tot el trànsit de la plaça Espanya. Afirma que el doble sentit del carrer Tarragona ve de l’època de la regidora socialista Imma Moraleda i té una accidentalitat baixa, tot i els atropellaments més recents. Segons Laura Pérez un dels grans reptes del carrer Tarragona és ˮbaixar el carril bici de la vorera, un projecte que tenim ganes d’abordar en un proper mandatʺ. Això inclouria – apunta la regidora – tenir en compte tots els problemes del carrer i la semaforització.

Foto: Ràdio Hostafrancs

ˮNo vivim en una ciutat perillosaʺ

La regidora assegura que l’augment de les denúncies no vol dir que hi hagi un problema greu d’inseguretat al barri o a la ciutat. ˮNo vivim en una ciutat perillosaʺ, assegura Laura Pérez. La regidora defensa les mesures que ha aplicat el govern d’Ada Colau per la ˮprofessionalització de la Guàrdia Urbanaʺ amb formacions especifiques, la posada en marxa de la policia de barri o la convocatòria de 319 places de policies locals a tota la ciutat durant aquest mandat municipal. Critica que a l’Estat espanyol no es doni la sobirania suficient als municipis poder poder gastar o contractar segons les necessitats.

 

Els problemes de convivència a la plaça Herenni

La regidora del Districte assegura que s’està treballant amb el pastor de l’Església Evangèlica de Filadèlfia de la plaça Herenni per resoldre alguns problemes de soroll i altres molèsties de les quals s’han queixat una vuitantena de veïns de la zona en un escrit presentat a l’Ajuntament

Segons ha explicat Laura Pérez ˮs’intenta que el volum del nou equip de so del centre de culte no tingui un impacte tan gran i que els horaris tornin a respectar la normalitatʺ. La regidora afirma que els problemes de la plaça Herenni no rauen únicament en el centre de culte i ha explicat que els serveis de Prevenció municipals estan fent una enquesta entre els veïns per saber quins són els elements de queixa o malestar. Pérez diu que ˮa la plaça Herenni se li ha de donar un nou significat com a espai públicʺ i anuncia que l’Ajuntament hi programarà més activitats.

 

El carrer Diputació, ˮqüestió d’un parell de mesosʺ

Laura Pérez assegura que el retard de les obres d’urbanització del carrer Diputació ˮés una petita afectacióʺ. Explica que s’intenta fer compatible les obres del nou hotel amb les del nou tram de carrer. Estan fetes les canalitzacions de serveis (electricitat i aigua) i ara queda asfaltar. Segons la regidora ˮés qüestió d’un parell de mesos que puguem veure aquest nou tros de carrer al barri d’Hostafrancsʺ. Reitera que la voluntat del Districte es la de fer visible el dipòsit trobat el novembre de 2017 al subsol de Diputació / Creu Coberta. ˮHo farem, un cop acabi l’obra actualʺ, afirma.

 

Habitatge: pressió dels fons voltors i grans immobiliàries

Sobre la crisi de l’habitatge, la primera responsable del govern del Districte admet que Hostafrancs està patint ˮuna pressió per part de fons voltors i de grans immobiliàries que difícilment podrem aturar amb les eines que tenim a l’Ajuntamentʺ. Laura Pérez considera que per defensar l’habitatge com un dret i no com un bé de mercat, els governants ˮhan de tenir la llibertat de no deure-li res a ningúʺ. La regidora retreu al govern del PSOE que la reforma que planteja de la llei d’arrendaments urbans no prevegi la limitació de les pujades del preu del lloguer. Pérez afirma que la preocupació ja no és tant els anys de contracte sinó la limitació de les pujades de lloguer i sentencia que el que planteja el PSOE són ˮmesures gairebé de maquillatgeʺ.

 

ˮFeixisme, masclisme i homofòbia són reacció a l’avenç de dretsʺ

Laura Pérez que, a més de regidora del Districte de Sants-Montjuïc és la responsable de Feminismes i LGTBI al govern Colau creu que el repunt de posicions masclistes, homòfobes o feixistes, representades per Donald Trump als Estats Units, Jair Bolsonaro al Brail o la irrupció de Vox a Andalusia, són una reacció als avenços de drets. Uns avenços que considera irreversibles i que tenen més suport social que mai.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close