El Zumzeig, premi Ciutat de Barcelona La sala del carrer Béjar 53 rep el reconeixement de l’Ajuntament per la seva difusió del cinema d’autor que no troba espai a les sales comercials i la seva implicació amb el teixit social del barri

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/zumzeig-premi-ciutat-barcelona_md_32407035_wp_1.mp3″]

El Zumzeig Cinecooperativa, ubicat al carrer Béjar del barri d’Hostafrancs, és una de les entitats que l’Ajuntament ha decidit distingir amb un dels premis Ciutat de Barcelona corresponents a lany 2018. El proper dijous 14 de febrer l’entitat rebrà el premi en la categoria d’audiovisuals de mans de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. L’acte de lliurament es farà al Saló de Cent a patir de les 19 h. La cerimònia estarà conduïda per l’actriu Àgata Roca.

El jurat, format per Ingrid Guardiola, Núria Aidelman, Ventura Durall, Eulàlia Iglesias Huix i Marla Jacarilla, va acordar per majoria atorgar el premi d’audiovisuals al Zumzeig ˮper difondre el cinema d’autor nacional i internacional que no troba espai en les sales comercials. Aquest any 2018 ha estat especialment significativa la seva imbricació amb festivals de cinema i amb el teixit social del barriʺ.

Zumzeig Cinema va veure la llum a Hostafrancs a l’octubre de 2013 a mans d’Esteban Bernatas, fundador. Des de llavors la sala va apostar pel cinema independent, donant veu a opcions que tenen menor comercialització com són el documental, el curtmetratge, el videoart o altres corrents contemporànies del cinema actual.

A la primavera de 2016, després de tres anys oferint cinema independent, Esteban i el seu equip van voler donar un pas al costat per fer possible una renovació del model que permetés enfocar-ho des d’una vessant encara més social. Així és com al novembre del 2016, després d’uns mesos de pausa, el Zumzeig Cinema va reobrir al número 53 del carrer Béjar, reconvertit en Zumzeig Cinecooperativa.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*