El carrer Diputació s’acabarà el mes de maig sense acte oficial d’inauguració La legislació electoral prohibeix fer actes inaugurals a partir del 3 d’abril

El nou tram de carrer Diputació que connecta Tarragona amb Creu Coberta estarà enllestit el mes de maig. És la previsió que té el Districte de Sants-Montjuïc ara que es reprenen les obres que han estat paralitzades durant mesos per adequar-se al ritme de construcció del nou hotel. En la previsió inicial l’obertura del carrer hauria d’haver culminat el mes de juny de l’any passat. El retard farà que ni l’alcaldessa, Ada Colau, ni cap altre responsable municipal podran inaugurar oficialment aquesta obra, ja que des dels del 3 d’abril estarem oficialment en període electoral dels comicis municipals i regirà la prohibició recollida per la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

L’article 50.3 de la LOREG afirma que durant tot el període electoral ˮqueda totalment prohibit realitzar qualsevol acte d’inauguració d’obres o serveis públics o projectes d’aquests, qualsevol que sigui la denominació utilitzada, sense perjudici que les esmentades obres o serveis puguin entrar en funcionament en l’esmentat períodeʺ.

Nou espai ciutadà i per a vianants

El carrer Diputació en la seva desembocadura a Hostafrancs serà un espai per a vianants. Es convertirà doncs, en un lloc idoni per a la realització d’esdeveniments culturals i cívics en un barri on es troba a faltar una plaça major lliure de cotxes. De fet, per garantir l’ús per a vianants del nou tram de carrer i per evitar que es converteixi en una zona d’aparcament, l’Ajuntament té previst instal·lar-hi fitons a banda i banda, és a dir, a la confluència amb els carrers de la Creu Coberta i Tarragona.

A l’espai del ‘Meeting Point’, futur edifici d’equipaments

Al costat oposat de l’hotel que s’està acabant de construir, continuarà, de moment, el ‘Meeting Point’, gestionat per l’eix comercial de Creu Coberta. El solar, ara perfectament delimitat per una tanca, seguirà acollint activitats fins que l’Ajuntament posi en marxa el projecte al qual està destinat. En el futur, aquest mateix espai l’ha d’ocupar un edifici municipal d’equipaments que l’Associació de Veïns i altres entitats del barri esperen que es faci realitat en el proper mandat municipal.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*