Final de mandat agre entre el PSC i BComú en l’últim ple de Districte

Montserrat Ballarín (PSC) i Laura Pérez (Barcelona en Comú) en l’enfrontament verbal que van tenir durant el ple de Districte (Imatge: Ajuntament de Barcelona)

L’últim ple del Consell de Districte de Sants-Montjuïc, aquest dijous 14 de març, ha tingut una escena de tensió inèdita durant els quatre anys del mandat que ara s’acaba. Les protagonistes han estat les dues regidores: Montserrat Ballarín (PSC), encarregada de presidir el plenari, i la regidora executiva del Districte, Laura Pérez (Barcelona en Comú). Ambdues van discutir acaloradament després d’una pregunta al govern formulada pel grup socialista sobre la situació de Macarena Giménez, una jove d’Hostafrancs de 27 anys que pateix una tretraplègia des de petita. La Macarena viu amb els seus pares en un pis de 40 metres quadrats sense ascensor i la família té una prestació social que, en aplicació de la normativa podrien perdre.

En la resposta, la regidora Pérez va criticar la llei de la dependència, aprovada pel govern del PSOE l’any 2006, perquè obliga a retirar a la mare de la Macarena la prestació com a cuidadora pel fet que durant unes hores als matins, la jove va a un centre ocupacional i de rehabilitació. Laura Pérez va titllar d’”absurdes i injustes” les imcompatibilitats de la llei de dependència impulsada pel govern de José Luís Rodriguez Zapatero i va acusar el PSC de qüestionar les polítiques feministes sobre l’economia de les cures. La regidora de Barcelona en Comú va afirmar que la Llei de la Dependència ha estat “fallida” i que l’estat del benestar no dona sortida a les persones cuidadores.

Un cop escoltada la resposta, la presidenta del Consell, Montserrat Ballarin va qualificar de “miting polític” la intervenció de la regidora Laura Pérez i aquesta li va retreure el comentari, demanat-li que s’ajustés al rol de moderadora del debat. La discussió va pujar de to fins al punt que la regidora socialista va reivindicar el seu dret a “opinar quan li doni la gana” i va assegurar no tenir “cap problema en marxar” i deixar que la representant del govern municipal fes també de presidenta de la Sessió.

L’escena va ser censurada verbalment per la consellera de la CUP Neus Roca a qui li tocava formular la pregunta següent. Roca, va criticar l’actuació de la presidenta del Consell argumentant que la persona que modera el debat no ha de fer intervencions valoratives. La consellera de la CUP va assegurar haver trobat “bastant violenta” l’escena protagonitzada per les dues regidores.

El clima polític de tot el mandat al Districte de Sants-Montjuïc ha estat en general cordial malgrat les discrepàncies entre els diferents grups. En el cas de Barcelona en Comú i el PSC, la situació es va enrarir a tot l’Ajuntament de Barcelona, quan es va trencar el pacte de govern que van matenir les dues formacions durant un any i mig. El motiu del trencament va ser el suport del PSOE a l’aplicació de l’article 155 després del referèndum de l’1 d’octubre que l’Estat havia prohibit.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close