RÀDIO HOSTAFRANCS

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs intenta rebaixar la tensió a la plaça Herenni i reclama més implicació al Districte

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs treballa per rebaixar la tensió a la plaça Herenni on els ànims s’han aixecat en els darrers dies per discrepàncies entre veïns. L’entitat veïnal ha aprofitat l’última Audiència Pública del Districte, aquest dijous 21 de març, per llançar un toc d’alerta sobre el clima que es viu en aquest indret del barri i per reclamar als responsables municipals més implicació per resoldre els conflictes de convivència. Les queixes sobre comportaments incívics, recollides fa algunes setmanes en un centenar de signatures de residents de la zona van derivar el passat dissabte 16 de març en un episodi de fort enfrontament verbal entre persones de la comunitat paia i de la comunitat gitana. En l’incident va haver d’intervenir la Guàrdia Urbana i en els moment de més tensió es van produir insults i amenaces de mort.

El secretari de l’entitat veïnal, Jordi Clausell, va explicar a l’Audiència Pública que s’està intentant una mediació amb l’ajuda de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC). Clausell assegura que l’Associació de Veïns manté diàleg tant amb els veïns que es queixen de comportaments incívics, com amb veïns de la comunitat gitana que “estan d’acord en què s’han de rebaixar les tensions”.

El representant veïnal va instar l’actuació del Districte “que no ha fet prou” a la plaça Herenni. “No és la solució fer una enquesta per dir que és un problema d’uns quants veïns, perquè aquests veïns van recollir més de cent signatures”, va afirmar Clausell. El secretari de l’AV Hostafrancs considera que “no n’hi ha prou amb dos educadors de carrer” i que “no es poden minimitzar els problemes ni dir que majoritariament la gent no es queixa”. “Hem d’intentar reconduir aquesta situació abans que les coses vagin a pitjor”, va concloure.

En resposta la regidora del Districte, Laura Pérez va assumir i agrair les reflexions de Jordi Clausell. Va admetre que aquest és un dels problemes de convivència a la ciutat que “venen de molt de temps i estan sense solucionar”.


ÀUDIO:
Intervenció íntegra de Jordi Clausell a l’Audiència Pública de Sants-Montjuïc i resposta de la regidora del Districte, Laura Pérez

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/els-conflictes-placa-herenni-l-039-ultima_md_33593024_wp_1.mp3″]

 

Redacció
Author: Redacció

1 comentari

  • Res aqui el ayuntament, ni ningu que tingui que implicarse NO ve a la plaza a resss,Cuant venen es a hores que saben no ia ningu i ells importa poc la gent que viu aqui i o a d patir (PER QUE AQUI VIU GENT IAN MOLTES VIVENDES.ES CUESTO D EDUCACIO,D NORMES I D SABER CONVIURE,PERO NINGU ENSEÑA.NI SANCIONA,COM ES FARIA A CONSEVOL QUE FOS INCIVIC,no estimen la plaza,ni la gent que i vui,ni cap norma
    Ya pot dir el Clausell, i qui vulgui lo que sigui, si ningu o fa cumplir estem a les mateixes ,un 0 per tots ells que gestionen el CIVISME I LA CONVIVENCIA Aqui.sen enrriuen, i sen enfoten d tots.amb el permis d qui??