Diumenge, festa popular a la plaça Herenni per celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano L’Associació per la Formació i la Cultura de la Dona Gitana organitza una graellada popular oberta a tot el veïnat del barri

Foto: Associació per la Formació i la Cultura de la Dona Gitana (Romi Gipsy)

Dilluns 8 d’abril és el Dia Internacional del Poble Gitano i, amb aquest motiu, diumenge al migdia la plaça Herenni acollirà una festa popular que organitza l’Associació per la Formació i la Cultura de la Dona Gitana d’Hostafrancs. La festa començarà a les 12 del migdia i consistirà en una graellada popular, que també inclourà jocs infantils i gimcana. La celebració està oberta a tot el veïnat, de qualsevol ètnia i de qualsevol zona del barri. “La voluntat és que tots els veïns puguin participar d’aquest dia que és tan important per nosaltres”, ha dit a Ràdio Hostafrancs Àstrid Duch, la presidenta de l’associació de dones gitanes, que impulsa la iniciativa.

L’Associació per la Formació i la Cultura de la Dona Gitana té només un any de vida i tot just comença a preparar les seves primeres activitats. Fa alguns dies l’entitat va muntar una parada informativa a la plaça Herenni i van fer-hi un taller de pintura de cares. A partir del mes de maig l’associació farà cursos de formació sobre paqueteria i carnet de conduïr i sobre maquillatge. Aquestes activitats compten amb el suport de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

L’entitat utilitza Facebook com a mitjà per donar-se a conèixer i interactuar amb les persones interessades. En aquesta xarxa social disposa d’una pàgina anomenada Romi Gipsy.

Astrid Duch assegura que l’entitat que aplega dones gitanes té la intenció d’implicar-se activament en la vida del barri i de participar en les reunions que regularment fa l’Associació de Veïns d’Hostafrancs els dimecres al vespre, cada quinze dies. “Tots som veïns del barri d’Hostafrancs i no té res a veure que siguem d’ètnies diferents”, afirma.

La festa popular d’aquest diumenge a la plaça Herenni compta amb el suport de la FAGIC i del Districte de Sants-Montjuïc.

Foto: Associació per la Formació i la Cultura de la Dona Gitana (Romi Gipsy)

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*