Mostra de Comerç amb molts polítics

La presidenta dels Castellers de Sants, Assumpta Mogas, llegint el manifest contra la violència (Foto: Ràdio Hostafrancs)

La proximitat de les cites electorals del 28 d’abril (eleccions generals) i 26 de maig (eleccions municipals) ha fet que l’escenari de l’acte inaugural de la 14a Mostra de Comerç de Creu Coberta hagi estat ple, aquest dissabte al migdia, de representants polítics de gairebé totes les formacions. Principalment hi han assistit consellers del Districte de Sants-Montjuïc i algun regidor però no han faltat alguns dels candidats que ocupen primers llocs a les llistes de l’Ajuntament de Barcelona. És el cas l’exconsellera de Presidència, Elsa Artadi, número 2 en la candidatura de Junts per Catalunya, que va estar present des del primer moment acompanyada pels consellers de Districte del PdeCAT. Un cop ja havia començat l’acte ha arribat el cap de llista que presenta el PP en les eleccions municipals, Josep Bou. Amb els parlaments en marxa, Bou ha pujat a l’escenari acompanyat pel conseller de Districte i president del PP de Sants-Montjuïc, José Antonio Calleja.

Dels dos escenaris ubicats al carrer Creu Coberta, l’escollit per fer els Parlaments ha estat el situat davant del carrer Rector Triadó. La presidenta del Castellers de Sants, Assumpta Mogas, ha llegit el manifest contra la violència que enguany ha estat complementat per dos alumnes de l’Escola Joan Pelegri que també han fet llegit missatges en el mateix sentit.

El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas (Foto: Ràdio Hostafrancs)

El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas, ha utilitzat el micròfon per reivindicar que el comerç “a part de vendre, fa una funció social, que és la d’estar pels veïns”. Llanas ha volgut destacar que aquest dissabte, el carrer per on cada dia passen molts cotxes i autobusos és per la ciutadania”, un missatge que suggereix una de les idees que l’entitat que representa els comerciants hostafranquins està llançant darrerament: plantejar-se un futur carrer de la Creu Coberta que sigui per a vianants.

En nom del govern municipal la consellera de Comerç del Districte, Carlonina López, va aplaudir el compromís de l’Associació de Comerciants contra la violència masclista i va coincidir amb Llanas en valorar el paper social que té el comerç de proximitat.

Durant l’acte, un grup de dones castelleres dels Castellers de Sants han fet un pilar de tres.

A més del comerç, la música i la dansa tornen a ser protagonistes a la 14a Mostra de Comerç al Carrer de Creu Coberta. A l’escenari més proper a la plaça d’Espanya la música va a càrrec de l’Escola Jam Session. A l’escenari principal de Creu Coberta – Rector Triadó, s’han programat desfilades de moda i espectacles de dansa a càrrec de les les companyies Barcelona Dance Center, Espejismo a Contraluz, La Companyia i la Petita Companyia, The Project Dance, DancEmotion, Xauru i Elven d’Espai Lur. Al Meeting Point de Creu Coberta, tocant a la plaça d’Espanya, gastronomia, activitats infantils i altres propostes, incloses concentracions de motos i autobusos clàssics.

Foto: Ràdio Hostafrancs

ÀUDIO | Manifest contra la violència masclista i parlaments

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close