Alumnes del Joan Pelegrí assenyalaran les necessitats del barri als candidats municipals

Foto: Escola Joan Pelegrí

La visió que tenen els adolescents sobre les necessitats del barri d’Hostafrancs servirà per obrir el debat preelectoral del proper dijous 25 d’abril que organitzen Ràdio Hostafrancs i la Fundació Cultural Hostafrancs. Estudiants de 3r d’ESO de l’Escola Joan Pelegrí han preparat un vídeo elaborat a partir d’entrevistes a veïns del barri i de la seva pròpia observació. A suggeriment de la ràdio del barri, la direcció de l’escola va decidir que un grup d’estudiants fessin un exercici escolar vinculat a les eleccions municipals i al debat entre candidats de totes les formacions que tindrà lloc a la sala d’actes-teatre del mateix centre.

El projecte l’han coordinat els professors de ciències socials i de llengua catalana. En primer lloc els estudiants van sortir pels carrers del barri per enregistrar imatges i testimonis de veïns sobre les necessitats d’Hostafrancs. En sessions de treball posteriors van agrupar les respostes i el material per temes i, en la fase final, s’ha elaborat un vídeo, de 5 minuts de durada, que es projectarà el dia 25, a partir de les 18.30 h, just abans de començar el debat.

L’exercici ha permès que els estudiants s’acostin a una realitat – la de les eleccions polítiques – que encara senten molt lluny. Han fet la seva diagnosi sobre l’estat del barri d’Hostafrancs tot i tenir bastants dubtes sobre el cas que els faran els representants polítics.

Segons ha avançat Lluïsa Erill, la professora de català dels alumnes que participen en el projecte, aproximadament un 60 per cent de les coses que apunten els estudiants en el seu treball audiovisual son mancances que té el barri, mentre que el 40 per cent restant són aspectes positius.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close