El nou institut-escola Arts obrirà el setembre a Sant Vicenç de Paül

El proper mes de setembre, amb l’inici del curs començarà a funcionar l’Institut-escola Arts, una nova institució educativa al barri que neix de la fusió de l’escola Miquel Bleach i de l’institut Joan Coromines. El projecte, pensat per acollir alumnes des dels 3 fins als 16 anys, neix – de forma provisional – a l’antiga escola de Sant Vicenç de Paül. Ara, el Consorci d’Educació de Barcelona inverteix en obres de rehabilitació d’aquest edifici que ha llogat i que enguany tornarà a tenir un ús educatiu, però aquest cop com a seu d’un centre públic.

Dels 25 nous instituts-escola aprovats enguany pel departament d’Educació de la Generalitat, només 1 es posa en marxa a la ciutat de Barcelona i aquest és l’institut-escola Arts, d’Hostafrancs. La denominació ‘Arts’ respon a la les línies bàsiques del seu projecte educatiu amb atenció preferent a l’art, la recerca, la ciència i la tecnologia.

L’actual director de l’escola Miquel Bleach, Albert Inglès, serà també el director del nou institut-escola. Ell va ser l’encarregat de presentar el projecte al veïnat d’Hostafrancs en el darrer Consell de Barri del mandat, a finals del mes de març.

Albert Inglès, director del nou Institut-escola Arts (Foto: Ràdio Hostafrancs)

La rehabilitació de l’antiga escola de Sant Vicenç de Paül afecta tant la planta baixa com el primer pis. A la planta baixa, ja des del setembre hi haurà els cursos d’educació infantil, amb dues aules de P3 i una de P4. També s’hi ubicarà una sala de psicomotricitat i el menjador de l’institut-escola. Al primer pis de l’edifici s’hi ubicaran el 6è de primària i els dos primers cursos d’ESO.

Sant Vicenç de Paül no serà l’ubicació definitiva de l’institut-escola Arts, sinó que cobrirà un període de transició de tres anys. La seu definitiva de l’Arts serà l’actual edifici de l’institut Joan Corominas, que en els propers tres cursos anirà tancant progressivament. Cada any aquest institut perdrà un curs que s’anirà absorbint a l’Institut-escola Arts. Quan s’hagi culminat aquest procés, i després d’unes obres de remodelació de l’edifici, el Joan Corominas passarà a acollir totes les línies de l’institut-escola Arts i en serà la seu definitiva. Això està planificat per al mes de setembre de 2022.

.

Què passarà amb Sant Vicenç de Paül a partir de 2022?

La intenció del Consorci d’Educació és que l’edifici de Sant Vicenç de Paül continuï tenint un ús educatiu de caràcter públic quan acabi la seva etapa de seu provisional de l’institut-escola. Aquest ús, a partir del curs 2022 -2023 encara no està planificat, però es treballa amb la idea de que el centre es pugui dedicar als cicles post-obligatoris, un cop acabada la secundària. Està per definir si la fórmula per disposar de l’edifici seguirà essent la del lloguer com ara o si el Consorci acabarà comprant l’edifici, en el qual haurà fet una inversió important.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close