RÀDIO HOSTAFRANCS

“’Por las vías del alma’ és el poemari intimista d’una persona que es va obrint”

LUIS BENAGULU
Escriptor

Aquest Sant Jordi, a la parada de l’Aula d’Escriptors ubicada a la plaça de la Vila de Gràcia, l’escriptor i col·laborador de Ràdio Hostafrancs Luis Benagulu presentarà el seu llibre de poemes titulat ‘Por las vías del alma’. El poemari duu el mateix títol que l’espai literari que Benagulu fa a Ràdio Hostafrancs des de fa més d’un any. Es tracta de poemes escrits en la seva major part, fa vint anys, quan va fer el trànsit entre Madrid, on vivia llavors, i Barcelona, on resideix en l’actualitat. Poemes “intimistes” segons defineix el seu mateix autor, propis d’una evolució vital. “Jo fa vint anys era una persona tancada en mi mateix. Com totes les persones que havien viscut la seva sexualitat a dins d’un armari, no explicava els meus sentiments. En aquells moments és quan va començar aquest llibre i aquestes poesies”, ha explicat Luis Benagulu en una entrevista a Ràdio Hostafrancs.

A més del caràcter intimista dels poemes, el títol del llibre, ‘Por las vías del alma’ fa referència al ferrocarril, un element molt present en la vida i en la personalitat de Luis Antonio Benítez Aguado, que signa les seves obres amb el pseudònim de Luis Benagulu. Ell, que freqüentment viatja en l’AVE que comunica Barcelona i Madrid, prové d’una família de ferroviaris i d’artistes. El seu avi i la seva àvia – explica – es van conèixer en el tren que connectava Barcelona amb Mataró.

Benagulu considera que el tren és una inspiració i explica que fins i tot s’ha acostumat a escriure al tren. “Associo l’escriptura al moviment. No sé per què però a mi les idees en venen al cap quan estic en moviment”, afirma.

Afegeix un comentari