Comença el cicle de rutes històriques pels barris a càrrec d’Albert Torras

RÀDIO HOSTAFRANCS
Comença el cicle de rutes històriques pels barris a càrrec d’Albert Torras
/

L’escriptor i periodista Albert Torras guia sis rutes per la història d’Hostafrancs, Sants i la Bordeta, des de l’antic camí romà fins a totes les fàbriques i cooperatives. Aquesta activitat, que forma part dels tallers del centre cívic Cotxeres-Casinet, es fa els diumenges del mes de maig i el primer diumenge de juny, entre les 11 del matí i la una del migdia.

Sants, Hostafrancs i la Bordeta són tres barris amb personalitats molt concretes, cadascun amb una església, un carrer i una fàbrica que en són centre. A Sants, els elements centrals són el Vapor Vell, la Carretera i Santa Maria de Sants. A Hostafrancs hi ha l’Espanya Industrial, la Creu Coberta i l’Àngel Custodi. A la Bordeta el recorregut té com a eixos Can Batlló, Sant Medir i la carretera de la Bordeta.

Rutes:
• Ruta 1 – L’antic camí de Sants. Des de la plaça d’Espanya fins al cementiri.
• Ruta 2 – El Sants rural. Ruta de masies i patrimoni. De la Bordeta a Can Mantega.
• Ruta 3 – El Sants misteriós.
• Ruta 4 – El Sants fabril. Un poble entre fàbriques. Espanya industrial, Can Batlló i el Vapor Vell.
• Ruta 5 – De Sants a Montjuïc, la transformació d’un poble en un barri.
• Ruta 6 – El Modernisme a Sants. 150 anys de Modest Feu, el nostre arquitecte.

Al llarg d’aquestes rutes es poden conèixer des del passat rural i les poques masies que hi queden, fins als misteris del poble, una ruta fabril i de cooperatives, i la ruta que en permet descobrir l’antic camí romà. A més, la darrera ruta es dedicarà a reconèixer les finques fetes per l’arquitecte modernista Modest Feu, del qual l’any 2020 es commemorarà el 150è aniversari.

El punt de trobada d’aquestes rutes històriques per Sants, Hostafrancs i la Bordeta és sempre al vestíbul del centre cívic Cotxeres de Sants, al carrer de Sants, núm. 79.

 

Articles relacionats

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off