Els comerciants de Creu Coberta situen el pla de xoc en l’agenda de les eleccions municipals

RÀDIO HOSTAFRANCS
Els comerciants de Creu Coberta situen el pla de xoc en l’agenda de les eleccions municipals
/
El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas, durant la seva intervenció prèvia al debat de candidats (Foto: Adela Pujolà)

El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas, reclama a totes les forces polítiques que es presenten a les eleccions locals del 26 de maig, que activin un pla de xoc per enfortir el comerç. En la seva intervenció prèvia al debat de candidats organitzat per Ràdio Hostafrancs Llanas va alertar sobre la degradació de l’oferta a l’eix comercial del barri. Entre les causes, va esmentar l’elevat preu del lloguer dels locals i la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania. Entre les mesures per actuar, el president dels comerciants demana que es posi un impost a les empreses de venda per internet, perquè, servint el producte porta a porta, fan que augmenti la contaminació a la ciutat.

Llanas va fer una proposta concreta per contrarestar el tancament de locals a Creu Coberta. Planteja que s’incentivi fiscalment aquelles activitats que ara estan en primeres plantes, com gestories o perruqueries, perquè traslladin els seus negocis a establiments a peu de carrer

A més de la situació del comerç Lluís Llanas va fer un repàs general sobre les necessitats del barri davant els candidats de les set formacions polítiques. Va lamentar que la ‘Superilla’ no estigui acabada, va defensar la pacificació del carrer Rector Triadó i va recordar que hi ha reformes pendents com la de la plaça Espanya. El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta afirma que ˮs’ha penalitzat el barri d’Hostafrancs en relació amb el de Sants des de molt abans d’aquesta legislaturaʺ. Llanas defensa que la Superilla s’estengui a la part sud del barri i que el carrer Vilardell es converteixi en un bulevard.

Pel que fa al turisme el president dels comerciant va recordar que representa el 10 per cent del PIB de la ciutat i es va declarar defensor d’un turisme regulat. En aquest sentit va demanar als candidats que la recaptació per la taxa turística repercuteixi directament en els barris on s’aboca el turisme.

Foto: Adela Pujolà

 

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off