El nom de l’avinguda Maria Cristina entra en la campanya de les municipals

Una peça del nomenclàtor municipal de carrers ha entrat en la campanya electoral del 26-M. L’alcaldable d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, qui segons les enquestes té opcions d’encapçalar el proper govern municipal, ha proposat canviar el nom a l’avinguda Reina Maria Cristina i ha emmarcat la proposta el context d’una “reforma integral de la plaça d’Espanya” i de les “reformes necessàries de la Creu Coberta”.

Maragall no ha apuntat cap nom alternatiu per a l’avinguda que enllaça la plaça d’Espanya amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, urbanitzada per Exposició Internacional de 1929, i que duu el nom de Maria Cristina d’Habsburg-Lorena, segona muller d’Alfons XII , mare del rei Alfons XIII i reina regent mentre aquest era menor d’edat. Sí que ha parlat d’una reforma integral d’aquests espais tenint en compte que l’any 2020 es commemorarà el centenari d’aquella exposició internacional.

 

El candidat a alcalde per ERC, Ernest Maragall i el president del Parlament, Roger Torrent, van jugar una partida de ping-pong al Parc de l’Espanya Industrial (imatge: betevé)

La idea de canviar el nom a aquesta avinguda, escenari habitual de grans celebracions com el piromusical de la Mercè o les campanades de cap d’any, és alimentada per algunes entitats de la ciutat i dels barris de Sants-Montjuïc des de fa alguns anys. Sants Montjuïc per la Independència, Òmnium i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, van arribar a recollir signatures per dedicar l’avinguda al general Josep Moragues, qui va destacar en la resistència contra les tropes de Felip V. En els darrers temps, algunes veus han defensat que aquesta via podria portar el nom de l’expresidenta d’Òmnium Muriel Casals, que va morir el febrer de 2016.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close