El ‘Pride Barcelona’, sense subvenció municipal, dona visibilitat a les famílies LGTBI

Imatge corresponent a l’edició 2018 del ‘Pride’ (imatge: Pride Barcelona)

Del 15 al 29 de maig se celebra una nova edició del Pride Barcelona, la setmana de l’Orgull gai. Enguany la celebració vol posar el focus en la visibilització de les famílies LGTBI. D’aquí el lema #WeAreFamily per reivindicar la igualtat de drets amb les famílies heterosexuals, l’educació a l’escola sobre diversitat familiar, orientació sexual i identitat de gènere.

Una de les novetats d’aquesta edició del Pride Barcelona respecte a l’any passat és que s’amplia la zona de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i s’hi afegeix la plaça de l’Univers. espai acollirà les activitats familiars que es facin durant el dia.

L’ombra de la celebració del Pride és la decepció que mostren els organitzadors pel que consideren manca de suport municipal. Juan P. Julià, president del comitè organitzador, es queixa perquè des de l’any 2017 l’esdeveniment no rep cap aportació econòmica per part de l’Ajuntament. Julià ha afegit que li sembla molt positiu que hi hagi una regidoria de feminismes i LGTBI però que, a banda, creu que aquesta festa s’hauria de “subvencionar” perquè serveix per “visibilitzar la diversitat” i actualment “funciona a base de voluntaris”.

Aquest any es commemora el 50 aniversari de les protestes de Stonewall (Nova York, 1969), origen del moviment LGTBI a tot el món i del Dia Internacional de l’Orgull Gai, el 28 de juny.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close