Obert el nou carrer Diputació, el nou espai cívic que mostrarà el passat d’Hostafrancs

Foto: Ràdio Hostafrancs

Hostafrancs ha estrenat, finalment, el nou tram del carrer Diputació que va del carrer Tarragona fins a la Creu Coberta. Després d’un any i mig d’obres, s’ha completat la prolongació del carrer en corba, pel darrere de l’Hotel Catalonia Plaza i al costat del Meeting Point, l’espai on hi haurà el futur edifici públic d’equipaments. En el paviment del nou tram de carrer s’ha marcat un cercle que correspon al dipòsit subterrani procedent del segle XIX que es va descobrir durant les obres. Fonts del Districte de Sants-Montjuïc han confirmat a Ràdio Hostafrancs que la marca s’ha fet amb la intenció de recuperar aquestes restes, vinculades a l’hostal que va donar lloc a la creació del barri. La idea és que l’antiga sitja, que es conserva en molt bon estat, pugui ser visible des del carrer amb un projecte de museïtzació que s’executarà amb pressupost del proper mandat.

Les llambordes del nou tram del carrer Diputció dibuixen la boca del dipòsit subterrani descobert durant les obres i que en un futur es farà visible amb un projecte de museïtzació (Foto: Ràdio Hostafrancs)

De moment, el que ja és una realitat és un nou espai de 3.110 metres quadrats al barri d’Hostafrancs apte per activitats al carrer. Al costat esquerre del carrer, mirant des de Creu Coberta, el Meeting Point gestionat per l’Associació de Comerciants de Creu Coberta guanya visibilitat, fet que afavorirà l’afluència de públic als diferents esdeveniments cívics i culturals.

Han passat més de 40 anys des que el Pla General Metropolità (PGM) de 1976 va preveure que el carrer Diputació havia de tenir continuïtat pel barri però l’obertura no s’ha fet amb la finalitat que havien perseguit els urbanistes de finals del franquisme i la transició. El 1976 es va pensar que aquesta via estaria essencialment dedicada al trànsit de vehicles per connectar directament l’Eixample amb la sortida sud de la Gran Via. Això significava obrir el barri d’Hostafrancs en canal per facilitar la sortida de Barcelona. El que s’ha fet, en canvi, és un vial cívic destinat preferentment als vianants, amb mobiliari urbà i arbres i que en un futur serà l’accés dels ciutadans a un equipament públic de 4.000 metres quadrats.

El nou tram del carrer de la Diputació no té res a veure amb la secció típica de l’Eixample (voreres de cinc metres i calçada de 10 m). Aquí hi ha una vorera de set metres d’ample i una semiplataforma única per la qual només passaran els vehicles de servei, els del veïnat i les bicicletes en direcció al carrer de Tarragona. A la vorera s’han plantat acàcies del Japó i a la semiplataforma, mèlies. A l’encreuament amb el carrer de la Creu Coberta hi ha ara un pas de vianants que uneix el carrer de la Diputació amb el de Mir i Geribert. Al carrer de Tarragona, la vorera travessa l’encreuament i també tindrà continuïtat a través del carrer del Príncep Jordi.

Foto: Ràdio Hostafrancs

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close