JOAN ALDAVERT, escriptor
“És molt probable que torni a haver-hi una onada d’immigració aquest estiu”

ÀUDIO DE L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

[download id=”22893″]

El jove escriptor Joan Aldavert, autor del llibre ‘Barça ou Barzakh’ (Alda Talent), va treballar durant dos mesos de l’estiu de 2018 a un centre d’acollida de menors estrangers, en plena onada immigratòria que va desbordar les capacitats de la Generalitat per atendre aquesta emergència social. D’aquella experiència en Joan ha fet el seu llibre, comptant amb entrevistes sobre aquesta qüestió a representants de diverses institucions públiques i entitats socials implicades en la gestió de la immigració. Segons Aldavert, malgrat que en els darrers mesos la pressió migratòria ha disminuït “és molt probable que torni a haver-hi una onada aquest estiu”.

En el seu llibre, Joan Aldavert reflexiona sobre l’arribada de menors de l’Àfrica subsahariana i rebutja la criminalització generalitzada d’aquests joves. “Quan vaig deixar de treballar en el centre d’acollida vaig veure que els mitjans de comunicació no deixaven de parlar-ne i senyalaven els joves del centre com a focus de conflicte. Pot ser cert que s’hagin comès alguns delictes però no s’ha de generalitzar aquestes situacions”, afirma.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close