Ple extraordinari del Districte amb comiat dels consellers del PP i de la CUP

Aquest dimarts 11 de juny, a les 18.30 hores, tindrà lloc una sessió extraordinària del Consell Municipal de Sants-Montjuïc. Serà el ple de comiat del Consell amb la composició que ha tingut durant els darrers quatre anys, a partir dels resultats de les eleccions de 2015. La propera reunió plenària de Consell de Districte ja serà per constituir l’òrgan amb els nous representants que es nomenin en funció dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig passat. Tres consellers diran adéu al plenari que representa la ciutadania de Sants-MontjuÏc: José Antonio Calleja (Partit Popular) i les dues representants de la CUP-Capgirem Barcelona, Neus Roca i Josefina Macias. Tant la CUP com el PP es queden sense representació al Districte en no haver arribat al mínim del 5% dels vots.

A l’espera de la constitució del nou Consell de Districte, no se sap quins consellers repetiran i quins entraran de nou per part de les cinc formacions polítiques que han obtingut representació municipal d’acord amb els resultats de les eleccions a Sants-MontjuÏc. Els cinc grups que conformaran el nou plenari de Districte són Barcelona en Comú, Esquerra Republicana, Partit dels Socialistes de Catalunya, Barcelona pel Canvi-Ciutadans i Junts per Catalunya. Tan la CUP com el Partit Popular queden fora del Consell de Sants-MontjuÏc perquè ni un ni l’altre no van passar del 4,5% dels vots. Al barri d’Hostafrancs, però, la formació anticapitalista sí que va arribar al 5%.

Setmana clau per definir alcaldia i govern

El ple de comiat es produeix just en la setmana clau en la qual s’ha de determinar com es configurarà el govern municipal de Barcelona i es decidirà qui serà l’alcalde o alcaldessa. La decisió de Barcelona en Comú de presentar Ada Colau com a candidata a la investidura, tot i haver quedat en segon lloc, a poca distància, per darrere d’Ernest Maragall en nombre de vots, s’ha convertit en el principal tema de discussió política, no només a la ciutat sinó en el debat públic català. Colau opta a la reelecció sabent que Manuel Valls està disposat a donar almenys tres vots dels regidors del seu grup per facilitar la seva elecció i eviar que Maragall sigui alcalde. Malgrat això, l’alcaldessa en funcions es desmarca en les seves declaracions púbiques de l’oferta de l’exprimer ministre francès i reitera que voldria un govern tripartit amb ERC i el PSC. El ple de constitució del nou Ajuntament de Barcelona serà el proper dissabte 15 de juny a la tarda.

Ràdio Hostafrancs retransmetrà en directe el ple extraordinari d’aquest dimarts al Consell de Districte a través del 98.0 de la FM i de l’emissió per internet.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close