L’Orfeó Atlàntida fa vibrar la Basílica del Pi amb la ‘Grosse Messe’ de Bruckner La nau central del temple es va omplir de públic divendres 14 de juny, en la primera interpretació d’aquesta obra per part de l’entitat coral

Foto: Ràdio Hostafrancs

Llargs aplaudiments del públic que omplia la nau central de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona i que es va posar dempeus per premiar l’Orfeó Atlàntida en seva versió la ‘Grosse Messe’ d’Anton Bruckner. El concert celebrat divendres 14 de juny marca una nova fita per l’entitat coral d’Hostafrancs després d’haver estat treballant intensament durant molts mesos aquesta obra que el compositor austríac va escriure en la segona meitat del segle XIX. Sota la batuta de Milén Panayótov, l’orfeó hostafranquí va executar brillantment una obra complexa, d’una hora de durada.

La ‘Grosse Messe’ o Missa Núm. 3 en fa menor d’Anton Bruckner requereix un gran esforç vocal de tota la massa coral i, especialment, per part d’una vintena de solistes. Les veus van estar acompanyades al piano per Josep Buforn, músic habitual en actuacions de l’Orfeó Català i en el Gran Teatre del Liceu.

L’Orfeó Atlàntida ha incorporat, d’aquest manera, una nova obra a un repertori ja molt ampli de música religiosa. L’any passat, els cantaires dirigits pel mestre Panayótov van estrenar el ‘Rèquiem en do menor’ de Luigi Cherubini, en un concert que va tenir lloc a l’església de Santa Maria de Sants.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*