El carrer Tarragona, primera batalla de l’AV Hostafrancs davant el nou govern municipal

L’elevada freqüència amb que es produeixen accidents de vianants al carrer Tarragona i el risc que suposa el doble sentit de circulació en aquesta via serà la primera causa reivindicativa de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs en el nou mandat municipal. Tant bon punt es constitueixi el Districte de Sants-Montjuïc hi hi hagi els responsables del govern local, l’entitat veïnal s’hi adreçarà amb una reclamació urgent: que es faciliti la relació d’accidents produïts en aquest carrer durant els darrers mesos, l’exigència de mesures immediates que evitin el risc actual i l’advertiment d’una possible mobilització veïnal si no s’atén aviat aquesta reclamació.

Diversos accidents de les últimes setmanes han fet que l’AV Hostafrancs hagi a tornat a aixecar el crit d’alerta. Els veïns volen que l’Ajuntament reprogrami els semàfors del carrer Tarragona, de manera que sempre estiguin sincronitzats en el mateix sentit – verd o vermell – els dos trams de la via. S’evitarien així les situacions de risc actual en els moments en els quals els vianants tenen via lliure per travessar la meitat del carrer, i en canvi per l’altra meitat encara es dona pas a autobusos i taxis en sentit ascendent. Aquesta circumstància és la que genera distraccions entre molts vianants i acaba produir ensurts o atropellaments.

Ja es demanava quan es debatia la ‘Superilla’

La reclamació es va plantejar en més d’una ocasió durant el procés d’elaboració del projecte de la Superilla d’Hostafrancs. En aquell moment l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament va rebutjar completament fer canvis en el sistema semafòric i en el tràfic rodat del carrer de Tarragona adduint que es tracta d’un eix circulatori de ciutat que està directament lligat a la plaça d’Espanya. Fins ara els responsables municipals han argumentat que cal esperar a un replanteig general de l’eix Tarragona-Espanya. L’Associació de Veïns d’Hostafrancs considera, en canvi, que el problema és urgent i que no pot esperar. Menys encara, quan es dona per fet que, almenys durant el primer any de mandat, la planificació de projectes i inversions no avança.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close