La bodega Carlos tanca però la seva memòria quedarà a l’Arxiu del districte L’establiment, obert des de 1901, tancarà el 13 de juliol perquè el propietari del local no renova el lloguer i vol vendre la finca a una constructora per edificar

L’antiga Bodega Escala, actualment Bodega Carlos, ubicada al carrer del Rector Triadó 27, abaixarà la persiana el 13 de juliol. El dia 31 en finalitzarà el contracte de lloguer i el propietari del local ha decidit no renovar perquè prefereix vendre la finca a una constructora per edificar. Desapareix, per tant, un dels temples de la vida cívica i popular del barri però no desapareixerà la seva memòria. La bodega havia estat la seu social del Club de Petanca Hostafrancs, ja desaparegut, i durant dècades ha acollit trofeus i altres records d’aquella entitat. Ara, l’Arxiu Municipal del Districte conservarà aquells objectes de l’antiga ‘penya’ de petanca, com es coneixia popularment al barri.

Pocs dies després del tancament del local al públic es farà el trasllat dels elements de valor històric cap a la seu de l’arxiu, a l’edifici municipal del carrer Creu Coberta 104.

La bodega de Rector Triadó 27 va obrir portes el 1901 com a posada i punt de trobada per a molts treballadors de l’escorxador a l’hora d’esmorzar. Des d’aleshores ha mantingut l’essència: esmorzars de forquilla, amb bona qualitat i bon preu. Això ha atret clients d’Hostafrancs i de fora del barri. Tant és així que s’han arribat a servir prop d’un centenar d’esmorzars en un sol dia: “Venen de Castelldefels, de Tarragona, de Girona i fins i tot de València”, explica el Carlos, propietari actual de la bodega.

Els clients trobaran a faltar el negoci

El Carlos fa 45 anys que està darrere de la barra de la bodega. Hi va començar el 1974 com a cambrer i des de fa cinc anys n’és el propietar. Tant temps darrere del taulell ha fet que tingui una relació molt estreta amb els clients.

Per això molts d’ells coincideixen en definir el tancament d’aquest bar com una gran pèrdua: “Per mi és un lloc emblemàtic d’Hostafrancs”, destaca l’Atilano. “Sempre venim a la mateixa hora i el servei és molt bo. És una gran pèrdua per al barri”, afegeix el Francisco.

La crisi del comerç tradicional

El tancament de la Bodega Carlos se suma al d’altres comerços emblemàtics d’Hostafrancs que han abaixat la persiana o l’abaixaran properament. Per evitar-ho, el districte va aprovar un pla de xoc en el plenari del mes de març per salvar les botigues tradicionals i fomentar el manteniment de l’activitat en aquells comerços tradicionals que quedin buits.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*