BComú mantindrà el govern del Districte i ERC pot tenir la presidència del Consell

Barcelona en Comú tindrà la regidoria executiva de Sants-Montjuïc i, molt probablement, Laura Pérez repetirà al capdavant del govern del Districte. En les negociacions entre comuns i PSC sobre el repartiment de responsabilitats del nou executiu, el Districte de Sants-Montjuïc no està en disputa. Els dos partits que formaran el govern municipal assumeixen que la direcció política de l’edifici de Creu Coberta 104 la tindrà la formació de l’alcaldessa, Ada Colau..

La complexitat d’un districte extens en territori en població i en moviment associatiu i l’experiència dels darrers tres anys avalen la continuïtat de Laura Pérez com a regidora de Sants-MontjuÏc. En tot cas el Govern del Districte serà compartit entre consellers dels comuns i del PSC, com en el conjunt de la ciutat. A més de la responsabilitat de territori, la regidora Pérez veurà reforçat el seu paper dins del govern municipal consolidant la tercera tinència d’alcaldia que ocupa des del 15 de juny, amb el decret de cartipàs provisional que va signar l’alcaldessa immediatament després de la investidura.

ERC pot tenir la presidència del Districte

Més enllà de les negociacions entre Barcelona en Comú i el PSC, les converses s’estenen amb la resta de grups municipals, ja que el nou cartipàs i l’estructura de la nova administració municipal s’haurà d’aprovar en un ple extraordinari de la Casa Gran. Aquí també entra en joc Esquerra Republicana, la força més votada a la ciutat i que a Sants-Montjuïc gairebé va empatar amb els comuns (241 vots de diferència).

Els republicans, que van quedar com a primera força a quatre dels vuit barris del districte, entre els quals Hostafrancs, poden veure ara com un dels seus regidors ocupa la presidència del Consell del Districte de Sants-Montjuïc, la figura encarregada de dirigir el debat als plens.

La previsió és que la sessió extraordinària del Consell Municipal per aprovar el nou cartipàs es faci el dia 16 de juliol.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close