JxC tindrà la presidència del Consell de Districte de Sants-Montjuïc Ho preveu l'acord del nou Cartipàs aprovat a la Casa Gran amb els vots de Bcomú, ERC, PSC i PP

La presidència del Consell Municipal de Districte de Sants-Montjuïc l’ocuparà un regidor o regidora de Junts per Catalunya (JxC). Així ho preveu l’acord del nou Cartipàs que distribueix les responsabilitats municipals per al nou mandat. Es dona la circumstancia que l’acord entre el govern i part de l’oposició preveu que la presidència del Consell de Districte sigui per a JxC tot i que aquesta formació va votar en contra del nou Cartipàs en el ple municipal celebrat a la plaça de Sant Jaume aquest dimarts. A més de la majoria de govern formada per Bcomú i PSC, el nou organigrama municipal va tenir els vots favorables d’ERC, Barcelona pel Canvi i el PP. Els dos regidors de Ciutadans es van abstenir.

Ara correspon al grup municipal que encapçala l’exconseller empresonat Joaquim Forn decidir quin dels seus regidors proposarà per dirigir els debats en els plenaris de Districte i les audiències públiques de Sants-Montjuïc. L’elecció del nou president o presidenta s’haurà de fer en el primer plenari del Consell de Districte, que s’ha de fer en els propers dies, però que encara no té data fixada.

D’acord amb els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig, la composició del nou Consell Municipal de Districte de Sants-Montjuïc és la següent:

  • Bcomú: 6 consellers
  • ERC: 5 consellers
  • PSC: 4 consellers
  • Barcelona pel Canvi (Manuel Valls) – Ciutadans: 2 consellers
  • JxC: 2 consellers

Gairebé totes les forces polítiques amb representació al Districte han designat ja els seus consellers. Només falten per fer-ho Barcelona pel Canvi -la plataforma liderada per Manuel Valls- i Ciutadans. A aquestes formacions corresponen un total de dos consellers, però encara s’ha de determinar com es repartiran aquests dos seients en el Consell de Districte de Sants-Montjuïc, després de la ruptura entre Manuel Valls i el partit que lidera Albert Rivera.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*