Creu Coberta exigeix presència policial i acabar amb ocupacions il·legals L'Associació de Comerciants de l'eix alerta sobre la degradació del barri d'Hostafrancs: "No admetem més aquesta situació"

Els comerciants de Creu Coberta han llançat un crit d’alerta sobre l’increment de la delinqüència i les ocupacions il·legals que afecten diversos espais de l’eix i reclamen a l’Ajuntament solucions “urgents”. En un comunicat públic, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta denuncia “la imatge de degradació d’Hostafrancs” i exigeix que hi hagi policia uniformada passejant diàriament per l’eix i que s’acabi amb les ocupacions il·legals que hi ha en aquests moments a un solar de Creu Coberta i a un local comercial del mateix carrer.

Els espais ocupats per persones que hi malviuen estan ubicats als números 76 i 82 del carrer de la Creu Coberta. En el primer cas es tracta d’un local situal al costat de l’oficina del Banc Sabadell, que està ocupat per diverses famílies des de fa més d’un any. En el cas del número 82, es tracta d’un solar que comunica Creu Coberta i el carrer Consell de Cent. Al darrera de la façana de Creu Coberta, que es va salvar de l’enderroc per estar protegida, hi ha un assentament de persones des de fa alguns dies. L’Associació de Comerciants constata també que hi ha persones que dormen a entitats bancàries de l’eix.

El comunicat descriu una situació en què “la presència de carteristes al metro de la Plaça d’Espanya i a l’inici del carrer Creu Coberta és constant. Cada cop hi ha més pidolaires. Fins i tot hi ha hagut robatoris amb butron. És inacceptable. I tot això ha generat desànim i desconfiança en tots els comerciants associats. No admetem més aquesta situació. L’estiu no pot ser l’excusa de tenir una ciutat desmanegada. L’increment del turisme no pot ser tampoc l’argument que justifiqui la delinqüència”.

DOCUMENT ▶ Comunicat de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta

Imarge d’un incident a l’estació de metro de Plaça Espanya on un carterista va ser agredit per alguns usuaris

 

1 comentari

  1. La situació al barri s’ha tornat complicada, aquestes ocupacions estan provocant molta inseguretat al barri, amb això afegim el augment descontrolat de pisos de lloguer turístic, que últimament esta provocant un turisme jove d’oci i borrachera (nomes cal pasear-se per el carrer a les 6:30h i veure la fauna que es mou per la carretera de sants).
    Caldria parlar amb aquests propietaris i fomentar un turisme mes familiar i tranquil , tal i com es el nostre barri.
    A comparació de la resta de barris de Barcelona, encara podem dir que el nostre barri es “tranquil”, encara que no com fa uns anys enrere….

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*