RÀDIO HOSTAFRANCS

Neus Munté, presidenta del Districte de Sants-Montjuïc per unanimitat

La presidenta del Consell, Neus Munté, i el regidor del Districte, Marc Serra. (foto: Ràdio Hostafrancs)

18 vots emesos i tots ells favorables a l’elecció de la regidora Neus Munté, de Junts per Catalunya, com a nova presidenta del Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc. D’aquesta manera s’ha traduït l’acord al qual van arribar la major part de formacions polítiques representades a la Casa Gran pel que fa a la presidència dels districtes. A diferència dels regidors executius, tots els presidents de Consell pertanyen a grups de l’oposició. En la seva primera intervenció a la sala de plens de la seu del Districte, Munté es va comprometre a “lluitar contra la invisibilitat dels consellers i conselleres” i en declaracions a Ràdio Hostafrancs parlava de l’elecció directa dels membres dels consells de districte com un “debat pendent”.

 

ÀUDIO: DECLARACIONS DE NEUS MUNTÉ A RÀDIO HOSTAFRANCS

(imatge: Ajuntament de Barcelona)

El saló d’actes de l’edifici de l’Alcaldia d’Hostafrancs es va omplir de públic i representants d’entitats de Sants-Montjuïc en la primera sessió plenària del mandat municipal 2019-2023, celebrada aquest dijous 25 de juliol. El regidor executiu, Marc Serra, de Barcelona en Comú, va dirigir la sessió constitutiva en la qual havien de prometre o jurar el càrrec els membres del Consell de districte. Hi han participat 18 dels 19 consellers que representen els diferents grups. Hi ha faltat la consellera de Barcelona pel Canvi, el grup municipal de Manuel Valls.

Els consellers de Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han promès el càrrec “per imperatiu legal”, afegint diferents missatges a la fórmula reglada segons normativa estatal. Els consellers del PSC es van limitar a la frase “sí, prometo”, mentre que el representant de Ciutadans va utilitzar la fórmula “si, ho juro”

El regidor Serra ha definit el Consell de Districte com “un espai ciutadà, un espai de debat viu on hi tinguin cabuda les reivindicacions” i ha assegurat que “les institucions només funcionen quan hi ha ciutadania organitzada que pressiona i que les fa funcionar”

radiohostafrancs

Afegeix un comentari

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed