Hostafrancs, escenari d’agressions homòfobes

La discoteca Safari, al carrer Tarragona (Foto: Google Street View)

Sants-Montjuïc, i particularment el barri d’Hostafrancs, és una de les zones de la ciutat on es produeixen més agressions homòfobes. Segons dades registrades per l’Observatori contra l’Homofòbia en el que va d’aquest any 2019 – fins al mes d’agost – s’havien registrat al districte 7 incidències contra el col·lectiu LGTBI de les 44 que s’havien denunciat a tot Barcelona. Dues de les més recents s’han produït a Hostafrancs. La matinada de diumenge 4 d’agost, Néstor Cuerda va patir un atac homòfob a la sortida de la sala Safari, la discoteca gai situada al número 141 del carrer Tarragona. Dos joves el van abordar, van caminar amb ell uns metres i a l’altura de la plaça Herenni van intentar robar-li el mòbil. En resistir-se, el van colpejar i va rebre fins i tot una mossegada.

Setmanes abans, el dia 17 de juliol, a l’estació d’Espanya de la L1 del metro es va produir un altre incident que va acabar amb la detenció de dos individus per part de la Guàrdia Urbana. Un noi va ser colpejat per quatre homes i dues dones per ser “massa gai”, segons el testimoni de la mateixa víctima. L’agredit va assegurar en una piulada a Twitter que tenia marques de manilles als canells, perquè dos dels agressors eren vigilants de seguretat del suburbà que, en el moment dels fets, estaven fora de servei.

El director de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha alertat contra l’augment dels casos de violència contra el col·lectiu LGTBI i de la sensació d’impunitat amb que actuen els agressors. La majoria d’agressions es produeixen a espais d’oci. Un d’aquests casos va ser el que va patir Néstor Cuerda a Hostafrancs. Rodríguez ha destacat que tots els atacs que van patir persones LGTBI a espais d’oci van ser en grups d’homes de, com a mínim, dues persones.

L’Observatori farà una prova pilot en què habilitarà un telèfon de Whatsapp per atendre les víctimes de forma ràpida després de patir un atac. El Whatsapp estarà actiu de forma experimental del 19 al 24 d’agost entre les 10 i les 12 hores. El telèfon és el 699 901 651.

A més es posarà en marxa un protocol davant d’atacs contra el col·lectiu al metro que estan preparant el mateix Observatori i la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close