La Guàrdia Urbana xifra en 600.000 els assistents a la manifestació per la Diada

La Diada Nacional ha tornat a congregar centenars de milers de catalans als carrers de Barcelona amb motiu de la manifestació organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 600.000 persones. Malgrat la gentada que ha sortit a reivindicar l’11 de setembre, són menys que la Diada del 2018, en què un milió de persones van sortir al carrer.

Des de primera hora de la tarda els manifestants han començat a tenyir de turquesa, color de les samarretes d’enguany, la plaça d’Espanya, epicentre de la manifestació. Les pancartes de la mobilització s’han dirigit majoritàriament a reclamar la independència de Catalunya, la fi de la repressió, la llibertat dels presos catalans processats pel referèndum i la unitat d’acció dels partits independentistes.

Discursos polítics, amb la sentència a l’horitzó

Els representants dels partits independentistes han enviat missatges reivindicant el procés i amb la mirada posada en la sentència dels presos del procés. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remarcat que la Diada 2019 és la primera resposta a la sentència del Suprem i ha afirmat que Catalunya tornarà a exercir el dret de l’autodeterminació.

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han fet una crida a la unitat de l’indepentisme per afrontar el repte de la llibertat de Catalunya. I especialment han demanat unitat d’acció als partits polítics perquè, segons han afirmat, la via unilateral es desarma dia a dia. D’altra banda, les entitats sobiranistes s’han mostrat convençudes que la sentència del Tribunal Suprem serà dura, llarga i que cercarà el càstig, la venjança i l’escarni. Consulta els parlaments de les entitats.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close