El nou Institut Escola Arts s’estrena

 

Aquest dijous 12 de setembre l’edifici de l’antiga escola Sant Vicenç de Paül recupera la funció de centre educatiu, però aquest cop com a centre públic i un dels 25 instituts escola que es posen en marxa a tot Catalunya en aquest nou curs. És l’Institut Escola Arts, fruit de la fusió de l’Institut Joan Coromines i l’Escola Miquel Bleach. La ubicació a l’edifici de l’antiga escola religiosa és provisional, però de moment, i per que compleixi correctament la seva nova funció, aquest estiu s’hi han fet obres per condicionar les aules i la resta d’instal·lacions per poder acollir els primers cursos.

A la planta baixa de l’edifici s’hi ubiquen dues línies de P3 i una de P4. La primera planta està destinada als estudiants de 6è i de 1r d’ESO. És el primer cas en dècades a la ciutat de Barcelona en què un centre que havia funcionat durant molts anys com a escola concertada es converteix en un centre públic.

Durant els tres primers cursos l’Institut Escola Arts conviurà entre els tres edificis: el de Sant Vicenç de Paül, el de l’antiga escola Miquel Bleach a la plaça Joan Pelegrí, i l’insitut Joan Coromines. Després del període inicial de tres anys, tot l’Institut Escola s’unificarà a l’edifici del Joan Coromines.

Els eixos sobre els quals gira l’Institut Escola Arts són l’art, la recerca, la tecnologia i les ciències, cobrint la franja dels 3 als 16 anys dins d’un mateix projecte educatiu.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close