El nou Institut Escola Arts s’estrena Ubicat inicialment a l'antiga escola Sant Vicenç de Paül, és el primer centre concertat de Barcelona que es reconverteix en públic en les últimes dècades

 

Aquest dijous 12 de setembre l’edifici de l’antiga escola Sant Vicenç de Paül recupera la funció de centre educatiu, però aquest cop com a centre públic i un dels 25 instituts escola que es posen en marxa a tot Catalunya en aquest nou curs. És l’Institut Escola Arts, fruit de la fusió de l’Institut Joan Coromines i l’Escola Miquel Bleach. La ubicació a l’edifici de l’antiga escola religiosa és provisional, però de moment, i per que compleixi correctament la seva nova funció, aquest estiu s’hi han fet obres per condicionar les aules i la resta d’instal·lacions per poder acollir els primers cursos.

A la planta baixa de l’edifici s’hi ubiquen dues línies de P3 i una de P4. La primera planta està destinada als estudiants de 6è i de 1r d’ESO. És el primer cas en dècades a la ciutat de Barcelona en què un centre que havia funcionat durant molts anys com a escola concertada es converteix en un centre públic.

Durant els tres primers cursos l’Institut Escola Arts conviurà entre els tres edificis: el de Sant Vicenç de Paül, el de l’antiga escola Miquel Bleach a la plaça Joan Pelegrí, i l’insitut Joan Coromines. Després del període inicial de tres anys, tot l’Institut Escola s’unificarà a l’edifici del Joan Coromines.

Els eixos sobre els quals gira l’Institut Escola Arts són l’art, la recerca, la tecnologia i les ciències, cobrint la franja dels 3 als 16 anys dins d’un mateix projecte educatiu.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*