Magranes amb cara i ulls protagonitzen el cartell de Festa Major

Foto: Ràdio Hostafrancs

ÀUDIO ÍNTEGRE DE L’ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA FESTA MAJOR D’HOSTAFRANCS 2019

 

Marc Subirana, modelador i artista 3D, però aficionat també a la il·lustració en dues dimensions i al dibuix manual, és l’autor del cartell de la Festa Major d’Hostafrancs 2019. El seu disseny es fixa en un dels elements tradicionals de la festa hostafranquina, la magrana. El cartell està protagonitzat per quatre magranes humanitzades que representen quatre aspectes diferents de la Festa Major. Una magrana apareix disfressada de diable, per recordar els correfocs. Una altra es mostra tocant la guitarra, perquè la música no pot faltar en cap festa major. Una parella de magranes dança el ball de rams, imprescindible a la Festa Major d’Hostafrancs.

Foto: Ràdio Hostafrancs

En Marc és d’Olot però ha viscut durant set anys a la ciutat de Barcelona i té vincles amb Hostafrancs a través d’amics que viuen al barri. “És un barri que m’encanta i que conec bé”, va explicar el guanyador del concurs de cartells amb un to senzill -quasi demanant perdó per ser d’una altra ciutat- que es va ficar a la butxaca el públic que omplia de gom a gom la Sala de Plens de l’edifici de l’Alcaldia.

 

El cartell, descobert en públic aquest dijous per la presidenta del Consell de Districte, Neus Munté, i el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha servit de carta de presentació d’una Festa Major que enguany celebra la seva edició número 160. Més d’un segle i mig que han vist neixer Hostafrancs i desenvolupar-se com a barri amb personalitat pròpia dins del municipi de Barcelona des que hi van ubicar la imatge del Sant Àngel Custodi a mitjan segle XIX.

El nou regidor del Districte també s’estrenava com a amfitrió institucional de l’acte de presentació de la Festa Major d’Hostafrancs. Serra ha posat en valor el treball conjunt de veïns, comerciants i entitats per fer possible la Festa Major d’Hostafrancs.

El president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH), Josep Espín, va destacar que el programa d’enguany suma més de 75 activitats. A més de les més tradicionals -la fira de Magranes, el Ball de Rams o la Trobada de Cant Coral organitzada per l’Orfeó Atlàntida, enguany té un protagonisme especial l’Esbart Ciutat Comtal que celebrarà els seus 60 anys de vida amb una actuació especial la tarda de diumenge 6 d’octubre a l’escenari del carrer Vilardell. És el mateix escenari on, hores abans, la nit de dissabte 5 a diumenge, l’orquestra Di-Versiones haurà aconseguit, un any més, un dels balls de festa major més multitudinaris i més celebrats de tot Barcelona.

Dins de la Festa Major el 5 i el 6 d’octubre tindrà lloc un any més la XIV Fira Medieval, organitzada per l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, amb espectacles, mercat i activitats infantils durant tot dissabte i tot diumenge. Diumenge 6 al vespre, a l’escenari de la Fira Medieval, ubicat al carrer Creu Coberta amb Mir Geribert, un concert del grup ‘Senyor dels Llamps’, organitzat per Ràdio Hostafrancs, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants, posarà el punt i final a la Festa Major d’Hostafrancs 2019.

Foto: Ràdio Hostafrancs

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close