RÀDIO HOSTAFRANCS

L’AV Hostafrancs espera que l’alcaldessa assisteixi al pregó de Festa Major

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, conversant animadament amb el president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Josep Ortiz (18-05-2019) Foto: Ràdio Hostafrancs

 

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs espera que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pugui assistir enguany al pregó de la Festa Major d’Hostafrancs que pronunciarà la comerciant del barri Joana Siscart divendres 27 de setembre al Saló de Plens de la seu del Districte. Com cada any, i com havia vingut fent també amb tots els antecessors de Colau des de Pasqual Maragall, el president de l’entitat veïnal, Josep Ortiz, ha enviat la invitació formal perquè la primera autoritat municipal presideixi l’acte d’arrencada de la festa anual del barri.

Aquesta vegada, a més a més del curs oficial, Ortiz ha volgut fer arribar a la plaça de Sant Jaume una nota personal adreçada a l’alcaldessa, expressant el desig que enguany, quan la Festa Major compleix 160 edicions, Ada Colau pugui estar present a l’Alcaldia d’Hostafrancs. Seria la primera ocasió -recorda Ortiz- en la qual la persona que ostenta la màxima representació municipal presidiria l’acte inaugural de les festes d’Hostafrancs, un territori que es va formar com a barri quan ja pertayia al municipi de Barcelona, a partir de 1839 i que va jugar un paper fonamental en l’expansió de la ciutat a partir de l’obertura de les muralles i en la Barcelona de la revolució industrial.

Tradicionalment l’Associació de Veïns d’Hostafrancs actua com a amfitriona en l’acte inicial de la Festa Major, que es fa a la seu municipal del Districte, ubicada al mateix cor del barri, al carrer de la Creu Coberta. És l’entitat veïnal qui tria cada any la persona encarregada de pronunciar el pregó inaugural. Josep Ortiz ja va convidar personalment Ada Colau el mes de maig passat, quan l’alcaldessa va visitar la carpa de l’Associació de Veïns en l’última edició de FirEntitats.

Afegeix un comentari