RÀDIO HOSTAFRANCS

“Això de la música divertida a les festes majors encara té corda”

ORIOL IGLESIAS

ÀUDIO DE L’ENTREVISTA

“No pretenem res. Som un grup petitó que va sorgir pràcticament d’un accident. Com que la nostra convivència és alegre, les nostres lletres i la nostra música és un reflex d’això. Una música bastant instranscedent que vol fer passar una bona estona”. Així és com defineix Oriol Iglesias, cantant i guitarra de ‘Senyor dels Llamps‘ el grup que ell va impusar, que té dos discos i que actuarà diumenge 6 d’octubre a Hostafrancs, per tancar la Festa Major 2019, a l’escenari del carrer Creu Coberta.

En una entrevista a Ràdio Hostafrancs, Iglesias narra el naixement de ‘Senyor dels Llamps’ “com un accident”.“Jo no sóc ni cantant ni guitarrista. Vinc del món de la bateria. Sempre havia fet rock més aviat dur, però en un viatge havien sorgit una sèrie de cançons que havia fet amb lletres estúpides i en tornar del viatge vaig buscar amics per gravar-les, perquè em sabia greu perdre-les. Una discogràfica s’hi va interessar quan nosaltres no preteniem absolutament res”, explica.

Inicialment ‘Senyor dels Llamps‘ estava integrat per quatre músics. Arran del segon disc, ‘Marcians’ i després de girar per tot Catalunya durant un any, van decidir ampliar la banda i incorporar vent. En l’actuació a Hostafrancs seran set a dalt de l’escenari.

Una de les característiques del grup és fer broma de tot i d’ells mateixos i això es reflecteix, especialment en una de les peces, titulada ‘Cançó trista d’un grup de merda’. “La història dels grups pobres és el que hem viscut nosaltres tota la vida, que no hem sigut mai famosos”, diu l’Oriol. “Tot està exagerat i portat molt al límit però les idees primàries sí que sorgeixen de la realitat”. Tot definir ‘Senyor dels Llamps’ com un “grup pobre”, Oriol Iglesias no per l’entusiasme per pujar als escenaris. “Ho fem perquè ens agrada, perquè ens ho passem bé. No em fa gens de mandra toca”, afirma.

A l’hora d’analitzar el moment musical actual i el tipus de música que s’escolta i es balla a les festes majors, Iglesias es mostra partidari d’aprofitar el moment i d’adaptar-se a allò que el públic demana. “Quan jo era petit en el meu poble, Avinyó, els concerts que es feien eren bastant punks. Divendres de festa major s’ajuntaven quatre grups que no en tenien ni puta idea i es ‘liava parda’. D’un temps cap a quí el rock en la seva definició més pura ha quedat una mica apartat i ara es fa una cosa molt més festiva. Jo penso que això encara té corda. Ja veurem on acabem!”

El concert que farà ‘Senyor dels Llamps’, el 6 d’octubre a les 19 h a l’escenari ubicat al carrer de la Creu Coberta (a l’altura de Mir Geribert), està organitzat per Ràdio Hostafrancs i l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, amb la col·laboració de ‘La música amanseix les feres“,

 

Redacció
Author: Redacció

Afegeix un comentari